SNI-s gyerekeket nevelő családok jelentkezését várja a támogató KIKAPCS. Alapítvány

2021.01.07. 09:12
KÖZLEMÉNY - 2021. január 7. (csütörtök) 
Segítségnyújtás a közösség erejével.    Galéria        
 
 
 
 
 
 
Sajátos nevelési igényű gyerekeknek és családjaiknak nyújt támogató közösséget és különleges élményeket a KIKAPCS. Alapítvány. A fiatal, ambiciózus szervezet egy egyetemi projektből nőtte ki magát, ma már több mint 50 tagcsaládot számlál. Az alapítók célja, hogy 2021-ben 100 SNI-s gyermeket nevelő családnak biztosítsanak közösséget és terápiás programokat, nyaralást. Az újonnan belépők jelentkezéseit, bemutatkozását január 15-ig e-mailben fogadják.

A KIKAPCS. közösség és alapítvány két közgazdász egyetemista, Bárdió Luca és Környei Viktória kezdeményezéséből született. A fiatalok egy nyertes egyetemi projekt folytatásaként, tanári biztatásra, egy szállodával együttműködve hoztak létre egy kis csoportot, hogy felmérjék az igényeket és az elgondolás működőképességét. Sikerük volt, így 2018 végétől toborozni kezdték az SNI-s gyermekeket nevelő családokat, majd 2019 januárjától elindult a KIKAPCS. Alapítvány működése 20 tagcsaláddal.

Küldetésüknek tekintik, hogy megértő, támogató közösséget nyújtsanak a gyerekeknek és szüleiknek, és évente egyszer, egy szállodai nyaralást biztosítsanak számukra igény szerint gyógypedagógusok, animátorok, konduktorok közreműködésével. 2020-ban már 52-re nőtt a tagcsaládok száma, akiknek fele budapesti, fele vidéki. Idén az a cél, hogy már 100 családnak nyújtsanak segítséget a közösség erejével. „Amikor beszélgettünk az első jelentkező családdal, az édesanya örömében elsírta magát, hiszen hiánypótló az, amit csinálunk. Akkor tudatosult bennünk, hogy ténylegesen milyen fontos a munkánk, és felelősséggel tartozunk a családok iránt.” – fogalmazott Bárdió Luca, a KIKAPCS alapítója, az alapítvány kuratóriumának elnöke.

A szervezet most várja az új közösségi tagok jelentkezését 2021. január 15-ig.
 A kapcsolódni szándékozó családoknak egy egyoldalas bemutatkozó levelet kell küldeniük az info@kikapcs.eu  email címre. Írják le, hogy hány gyermeket nevelnek, pontosan milyen nehézségekkel küzdenek, és milyen igényük van a segítségre. Ezután az alapítvány felveszi velük a kapcsolatot, majd online beszélgetés zajlik egymás jobb megismerése céljából. Ha a felvételi sikeres, a család csatlakozhat a KIKAPCS-hoz. A tervek szerint az első közösségi kezdeményezések, aktivitások márciustól indulnak a korábbi és az új tagcsaládokkal együtt.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából. 

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: KIKAPCS. Alapítvány
 

 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.