Segítség Horvátországnak

2021.01.08. 10:53
KÖZLEMÉNY - 2021. január 8. (péntek) 
Ma estig tart az adománygyűjtés Székesfehérváron.   
 
 
 
 
 
 
Ma estig tart az az adománygyűjtés, melyet a horvátországi földrengés károsultjainak megsegítésére indítottak Székesfehérváron. Elsősorban tartós élelmiszereket, tisztítószereket, kézi szerszámokat és vízálló lábbeliket, gumicsizmákat várnak, melyeket a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba, a Székesfehérvár – Öreghegy – Magyarok Nagyasszonya plébániára és a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitászhoz, a Lövölde utcába vihetnek az adományozók. Jakubek Tiborné, a Szent István Művelődési Ház igazgatója arról tájékoztatott, hogy a támogatásokat a tervek szerint a jövő hét második felében juttatják el Sziszek városába.

A jótékonysági kezdeményezést a Székesfehérvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász és a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház hirdette meg, hogy közösen segítsenek a horvátországi tragédia károsultjain. Székesfehérvár Önkormányzata is csatlakozott az összefogáshoz azzal, hogy egymillió forintot ajánlott fel.

A lakosság körében meghirdetett akció ma 18 óráig tart, eddig lehet eljuttatni a tárgyi adományokat a Liszt Ferenc utca 1. szám alatti Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba, (az autóval érkezők a Szent Gellért Hotel felől tudják megközelíteni az intézményt), a Budai út 224. szám alatti Székesfehérvár – Öreghegy – Magyarok Nagyasszonya plébániára (telefon: 22/304-085) és a Lövölde utca 28/a alatti Székesfehérvári Egyházmegyei Karitászhoz.

Jakubek Tiborné igazgató arról tájékoztatott, hogy rengeteg felajánlás érkezett eddig, és továbbra is köszönettel várják a támogatásokat, elsősorban a tartós élelmiszert, a tisztító- és fertőtlenítőszereket, az ágyneműket, a kéziszerszámokat – főként lapátokat –, valamint a háztartási- és kisgépeket, barkács-felszereléseket. Ruhaneműkre kevésbé van szükség, ám gumicsizmára vagy más meleg, vízálló lábelire annál inkább, mert nagy a sár, gyakran esik az eső, és nehezen járható a terep a károsult területen.

„Az egyik legnagyobb adománya az életnek, ha eljutunk odáig, hogy adni, segíteni tudunk azoknak, akiknek erre igen nagy szükségük van. Ezen keresztül tud megnyilvánulni a legeslegszentebb dolog, a szeretet, annak adása és ápolása. Hiszem azt, hogy csak ez alakíthat ki körülöttünk fényt, csak ez tud minket előremozdítani. Csak akkor tudunk az életben épülni és fejlődni, ha ezen az úton haladunk.” – fogalmazott Jakubek Tiborné. Hozzátette, nagyon sok idős ember kereste meg a héten az intézményüket, de volt olyan fiatal adományozójuk is, aki egymaga húsz kilogramm lisztet, ugyanennyi cukrot és egy karton étolajat vitt adományként.

Az igazgató arról is tájékoztatott, hogy az adományokat a Székesfehérváron állomásozó horvát katonai kontingens közreműködésével juttatják el a földrengés sújtotta Sziszek városába, valószínűleg a jövő hét második felében.

Továbbra is várják a pénzadományokat az alábbi számlaszámra:
Alba Caritas Hungarica Alapítvány 11736116-20151115-00000000
A közlemény rovatba szíveskedjenek beírni: “A horvátországi károsultak részére”
 
 
Szöveg: Havasi Tímea
 
 


 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.