Újabb Denso-fejlesztés Székesfehérváron

2021.01.12. 14:32
KÖZLEMÉNY - 2021. január 12. (kedd) 
6,5 milliárd forintos autóipari beruházást hajt végre három japán vállalat Magyarországon. Galéria
 
 
 
 
 
 

Három japán vállalat összesen 6,5 milliárd forint összegű autóipari beruházást hajt végre Magyarországon, ehhez a kormány 2 milliárd forint támogatást biztosít - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten. A sajtótájékoztatón a cégvezetők mellett részt vett Vargha Tamás és Törő Gábor országgyűlési képviselő is.


Szijjártó Péter kiemelte, hogy a fejlesztések 5300 ember munkahelyét védik meg. Hangsúlyozta, hogy a beruházásoknak azért is van különös jelentősége, mert a globális és a magyar gazdaság szempontjából is meghatározó iparágban, az autóiparban valósítják meg ezeket. A három vállalat a globális autóipar legjelentősebb beszállítói között van, fejlesztéseik hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország meg tudja tartani vezető pozícióját az európai autóiparban - tette hozzá.

A székesfehérvári DENSO Manufacturing Hungary, a biatorbágyi Alpine Európai Elektronikai Ipari Kft. és az esztergomi Diamond Electric Hungary Kft. új gyártási technológiát vezet be, növelik a magyar autóipar rendelkezésére álló beszállítói kapacitásokat, a beruházások biztosítják, hogy a járműipar továbbra is húzóágazat lesz a magyar gazdaságban – mondta Szijjártó Péter.

“Vállalatunk, a DENSO már 24 éve tevékenykedik itt Magyarországon, Székesfehérváron. Ezen időszak alatt rengeteg fejlődésen mentünk keresztül és sok kihívásnak tudtunk megfelelni. De bizonyosan elmondhatjuk, hogy a 2020-as év volt az egyik legnehezebb! A legnehezebb, méghozzá azért, mert nem csak egy gazdasági lassulással kellett szembenéznünk, hanem a pandémia miatt egy hirtelen teljes leállással, megtorpanással. Közben egy őrült nagy bizonytalanság vett körbe minket, és meg kellett tanulnunk együttélni és dolgozni a koronavírussal. Ilyen helyzetben én úgy gondolom, nagyon fontos, hogy ne a félelem legyen úrrá rajtunk, hanem keressük meg a lehetőségeket a megújulásra és a további fejlődésre.

Ebben segített nekünk Magyarország Kormánya, a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium és a HIPA minden egyes kollégája, hogy rekordsebességgel kidolgozták a feltételeit, és rendelkezésre bocsátották azt az 1,1 milliárd forintos Versenyképesség Növelő Támogatást, ami által vállalatunk végre tudja hajtani azt a közel 3,5 milliárdos beruházást Székesfehérváron, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a válságból megerősödve, még versenyképessebben tudjunk kitörni.

Köszönöm Önöknek, hogy ismét bíztak bennünk és támogatták a DENSO-t, és ígérem, hogy visszatérve Székesfehérvárra tesszük tovább a dolgunkat szépen csendben, alázattal. Tesszük azért, hogy továbbra is fent tudjuk tartani annak a több mint 4000 kollégának és családjának a megélhetését, tesszük azért hogy továbbra is jó adófizetői legyünk városunknak, együtt tudjunk fejlődni, és természetesen azért, hogy továbbra is hozzá tudjunk járulni Magyarország gazdasági fejlődéséhez!” – emelte ki Szincsák Attila, a Denso Gyártó Magyarország Kft. alelnöke a budapesti sajtótájékoztatón.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


                                                 - Vége -

Forrás: MTI és Denso

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.