Négy ARAK-os bajnoki címmel indult az atlétikai fedett versenyszezon

2021.02.09. 09:40
KÖZLEMÉNY - 2021. február 9. (kedd) 
Számos szép eredményt produkáltak a fehérvári tehetségek.    Galéria
 
 
 
 
 
 
Négy ARAK-os bajnoki címmel indult az atlétikai fedett versenyszezon. Hujber Zsófi és Trenka Ádám, valamint a fiúk és lányok 4x200 méteres váltói is a dobogó tetejére álltak az év első országos bajnokságán. Kerék Patrik két, Balázsik Dávid és Trenka Ádám egy-egy ezüstérmet is szerzett.

A korábbi évek gyakorlatának megfelelő időpontban, de attól teljesen eltérő módon rendezték meg a 14-15 évesek fedett bajnokságát. Változott a felkészülés, a verseny lebonyolítása, de az ARAK atlétáinak az eredménye változatlan. Már megszokott, hogy a leggyorsabbak között mindig feltűnik egy-két fehérvári tehetség. Hujber Zsófi a 60 méteres sprintfutásban elért 7.79-es eredményére mindenki felfigyelt, ez az egyéni csúcsteljesítmény aranyérmet hozott. A versenyző 4x200 méteres váltóban óriási teljesítményt nyújtott, befutóként másodikként kapta a botot, de már első helyen ért célba. A győztes váltó tagja Langmár Kata, Bese Mirtill, Szabó Flóra és a második
aranyát begyűjtő Hujber Zsófia.

A fiúknál hasonló bravúrt hajtott végre Trenka Ádám. Miután a távolugrásban mindenkinél nagyobbat ugrott, és nyert, a 60 méteren is aranyra tört. A döntőben 7.36-os egyéni csúccsal végül a második hellyel kellett beérnie. A hiányérzetet a váltóban pótolta, ahol kiváló hajrájának köszönhetően győzött a fiúk stafétája is: Balázsik Dávid, Ódor Balázs, Jasper Krisztián és Trenka Ádám nyerte az ARAK negyedik aranyérmét.

A váltóban startoló 14 éves Balázsik Dávid 300 méteren egy éve állt már dobogón a fiatalabbaknál. Idén sem adta alább, 38.32-es új egyéni csúccsal ezüstérmes lett. A dobogó második fokára kétszer is felállhatott Kerék Patrik, magasugrásban és ötösugrásban, egyéni csúccsal nyert ezüstöt. Az ugrószámokban Langmár Kata távolban és ötösben is egyéni csúcsot ugrott, az előbbiben hatodik, az utóbbiban a nyolcadik helyen végzett.

Döntőbe került és egyéni csúccsal lett szintén hatodik Ferencz Barnabás 60 méteres gátfutásban. A döntőbe küzdötte magát Tatai Bulcsú is, ám őt kizárták. Kerék Patrik a harmadik ugrószámában, távolugrásban a hetedik helyen, ötösugrásban Ferencz Barnabás tizedikként zárt. Jasper Krisztián a 60 méter B döntőjébe került, ahol ötödik, Kertész Torda és Bánhalmi Tibor a 60 gát B döntőjében a harmadik és negyedik helyen végzett. A lányok magasugrásában Aubermann Dóra ért el egyéni csúcsot, ami a tizenharmadik helyre lett elég.

A versenyek sorát az Összetett Bajnokság, majd február 20-21-én a Magyar Bajnokság követi, végül az utolsó hétvégén az U18 és U20-asok viadala zárja a hónapot.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából. 

Szöveg és fotó:
ARAK 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.