Ingyenes online tréning a szexuális nevelésről, a digitális oktatásról és a generációk közötti kapcsolatról

2021.02.15. 10:35
KÖZLEMÉNY - 2021. február 15. (hétfő) 
Februárban és márciusban lesznek a SZÉNA kurzusai.          
 
 
 
 
 
 
Három témára épülő, ingyenes online tréningsorozatot indít a SZÉNA Egyesület a családok megerősítése, támogatása céljából. Az első kurzust februárban tartja Séllei Györgyi szexológus a gyerekek helyes szexuális neveléséről, a második tréning témája a digitális oktatás okozta fásultság kezelése, a harmadiké pedig a generációk közötti kapcsolaterősítés lesz. A sorozat a ZOOM alkalmazáson keresztül valósul meg, a részvételhez regisztráció szükséges.

A 25 éves SZÉNA Egyesület – az Arconic Alapítvány támogatásával – három tréningből álló sorozatot szervez tavaszig a családok testi, lelki, mentális egészsége, egészségmegőrzése céljából. Az első foglalkozás címe „Szexuális nevelés – A gyerek nem játék”, melynek célja, hogy a résztvevők megtanulják, hogyan lehet a fiatalokkal érdekesen, szellemesen, izgalmasan és szívvel beszélni-beszélgetni a szexről. A tréninget Séllei Györgyi szexológus tartja, aki több mint 2000 iskolai órát tartott már, és szívesen osztja meg tapasztalatait azokkal a szülőkkel, akik szeretnék, hogy gyerekeikből büszke, érző, nyitott felnőttek legyenek, akiknek az életében a saját és a partner testéért érzett felelősség, tisztelet és öröm egyaránt jelen van. A tréning alkalmakat február 23-án, 25-én és március 2-án tartják 17-től 19 óráig.

A második tréning a digitális oktatásban megfásult fiatalok szüleinek szól. A résztvevők segítséget kaphatnak abban, hogyan tudják gyermekük koncentrációját fenntartani, életvezetését és napi ritmusát kialakítani az otthoni tanulás során. A kurzust Bakos István motivációs képző tartja három alkalommal, így március 9-én, 11-én és 16-án 17-19 óra között.

A harmadik tréninget ismét Séllei Györgyi vezeti, a témája a generációk közötti kapcsolaterősítés lesz. Várják azokat, akik még csak most állnak a nagyszülővé válás előtt, és azokat is, akik nagymamaként, nagypapaként szívesen osztják meg már megszerzett tapasztalataikat, élményeiket az unokáikhoz fűződő, különleges, szívbéli kapcsolatról. Ez a tréning március 23-án, 25-én és 30-án valósul meg, változatlanul szintén 17-től 19 óráig.

Mindhárom tréning egymásra épülő alkalmakból áll, és az online térben, a ZOOM alkalmazáson keresztül valósul meg. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, regisztrálni a szenaegyesulet@gmail.com  e-mail címen lehet az érintett tréning megjelölésével. 

 

Szöveg:

SZÉNA Egyesület
és
Havasi Tímea (ÖKK)

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.