A nehéz helyzetbe került előadóművészeket és utazásszervezőket is segíti Székesfehérvár városa

2021.02.22. 15:42
KÖZLEMÉNY - 2021. február 22. (hétfő) 
A részletekről a polgármester számolt be a közösségi oldalán.
 
 
 
 
 
 
Székesfehérváron újabb két elemmel bővítik azt a gazdasági mentőcsomagot, mellyel a COVID-járvány miatt nehéz helyzetbe jutott vállalkozások és munkavállalók támogatására indítottak. Ezúttal az előadóművészeknek és az utazási irodáknak segít a város. A részletekről dr. Cser-Palkovics András polgármester számolt be közösségi oldalán.

„Múlt heti ígéretemnek megfelelően ma be tudok számolni Önöknek Székesfehérvár gazdasági mentőcsomagjának újabb két, ezúttal az előadóművészeket és az utazási irodákat támogató bővítéséről.

A korlátozások által leginkább érintett gazdasági szereplők között ott vannak a zenészek, énekesek, táncművészek és előadók, mindazok, akik életüket a közönségnek, így a közösségnek is szentelik, és akik elvesztették az elsődleges bevételi forrásukat jelentő rendezvényeket, koncerteket. Azoknak van most szükségük segítségre, akik élettel töltötték meg Fehérvárt, és akik nélkül nem lehet teljes a városunk! Annak érdekében, hogy előadóművészeink anyagi stabilitásukat, likviditásukat megőrizhessék, különleges konstrukciót vezetünk be:

-             Pályázatot hirdetünk a városhoz kötődő előadóművészek számára, melynek lényege, hogy városunk a sikeres pályázóktól megrendel és azonnal ki is fizet egy vagy több koncertet, fellépést. A produkciót a korlátozások feloldása után kell teljesíteniük, valamely fehérvári rendezvényen.

-             A támogatást pályázati formában tudjuk lebonyolítani, tehát az előadóművészeknek pályázniuk kell egy egyszerű formanyomtatvány kitöltésével, a pályázatokat az erre kijelölt bizottság bírálja el egyesével. A pályázati felhívás egy-két héten belül jelenik majd meg.

-             Természetesen a hamarosan érkező rendelet igyekszik majd a lehető legpontosabban behatárolni az előadóművészetek körét és azt, hogy ki pályázhat, azonban a műfaj tág határai miatt nagy felelősség hárul majd a pályázati bizottságra. Értelemszerűen azok pályázhatnak, akik hitelt érdemlően tudják bizonyítani, hogy megélhetésük alapvető része az előadóművészet, és azt hivatásként folytatják, valamint kötődnek vagy kötődtek Székesfehérvárhoz.

A korlátozások szintén rendkívül keményen érintették a nemzetközi turizmust és az ehhez kapcsolódó vállalkozásokat, ezért:

-             A „Tovább-foglalkoztatást Segítő Alap” támogatására az utazási irodákat működtető vállalkozások is pályázhatnak! Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy ezt a kiegészítést maguk az utazási irodák kérték, mi pedig örömmel adtuk meg a lehetőséget, hiszen a turisztikai ágazat is igen nehéz helyzetben van.

-             Az utazási irodákat működtető vállalkozások, amennyiben megőrizték munkavállalóik legalább felét, munkahelyenként 50 ezer forint támogatásra pályázhatnak. A támogatási összeg felső határa 2 millió forint.

-             A támogatások jogszabályi háttere készül, remélhetőleg egy-két héten belül alá tudom írni, és elindulhat a pályáztatás. 

-             Ezúton is szeretném megköszönni a jogi, hatósági és gazdasági osztályon dolgozó kollégáim megfeszített, mindig precíz munkáját, amivel az elmúlt hetekben bejelentett intézkedéseket – szó szerint – napok alatt átültették a megfelelő jogi keretbe!

A legfrissebb járványügyi statisztikákat figyelve láthatjuk, hogy sajnos még kemény hetek állnak előttünk, és szinte biztosan nélkülöznünk kell még egy ideig az életünk sava-borsát jelentő művészeteket és rendezvényeket. Tudom, mindannyiunknak nagy szüksége volna már ezekre az élményekre és a művészekre, a kedvenceinkre, valamint az utazásokra, akik és amelyek elhozzák ezeket az élményeket. Most még azonban nekik van nagyobb szükségük a mi támogatásunkra, hogy amikor eljön az ideje, régi erejükkel állhassanak ismét városunk és az ország színpadain!”


 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.