Lélekmozgató – Magyar parasport nap 2021

2021.02.23. 13:30
KÖZLEMÉNY - 2021. február 23. (kedd)
 
 
 
 
 
 
 

Gazdag programokkal, a járványügyi előírásoknak megfelelően zajlottak Székesfehérváron a magyar parasport nap eseményei hétfőn. Ülőröplabda, csörgőlabda, floorball, gyaloglás és nordic walking bemutató is szerepelt az országos felhíváshoz csatlakozó öt iskola és két civil szervezet programjai között. Az Önkormányzat esélyegyenlőségi referense, Lengyel Zsófia parasportoló pedig személyes gondolatait, tapasztalatait osztotta meg a diákokkal.


Öt székesfehérvári oktatási intézmény, az Arany János EGYMI Ezredéves Iskolája, az István Király Általános Iskola, a Széna téri Általános Iskola, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium és a Tóvárosi Általános Iskola, valamint két egyesület, a Vörösmarty Mihály Lakótelepi Sportegyesület és a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség csatlakozott a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) által koordinált magyar parasport nap rendezvénysorozathoz. A Magyar Országgyűlés 2017. december 12-én egyhangúlag elfogadott határozatba foglalta, hogy a magyar parasport hagyományait és sikereit minden évben február 22-én ünnepeljék az országban. A sportnap célja, hogy közelebb hozza a parasportolókat egészséges embertársaikhoz.

Idén az integrált játékok közül a diákok az ülőröplabdát, a csörgőlabdát és a floorball-t próbálhatták ki. A Vörösmarty Mihály Lakótelepi Sportegyesület és a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség szervezésében pedig gyaloglás és nordic walking bemutató szerepelt a programban. A város további oktatási intézményeiben is kiemelten foglalkoztak e napon a témával. Ebben segítséget nyújtott az Önkormányzat esélyegyenlőségi referense, Lengyel Zsófia parasportoló, aki személyes gondolatait, tapasztalatait osztotta meg a diákokkal.

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.