Cumisüvegtől a pörköltig, vagyis a hozzátáplálás A-Z-ig – ezzel a címmel hirdette meg az Egészségfejlesztési Iroda következő online rendezvényét. Antal Emese dietetikus, szociológus azokat a szülőket vagy leendő szülőket, nagyszülőket várja az előadásra, akik szeretnének a mai táplálkozástudománynak megfelelő válaszokat kapni azzal kapcsolatban, hogyan és mivel célszerű megkínálni, etetni a csecsemőket, kisgyermekeket. Számos kérdés előkerül a témában, köztük például, hogy egy ülni tudó baba már kaphat-e más ételt az anyatejen kívül, melyik étkezésnél célszerű új étellel kínálni egy kisgyermeket, mit jelent az „adag” különböző életkorban, vagy hogyan viszonyuljunk az allergiát okozó ételekhez a hozzátáplálás időszakában.
A rendezvényen a szakembernek mindenki felteheti a saját kérdéseit is a témában, akár az előadás közben. A programot követően nyereményjáték is lesz: három résztvevő, akik a feltett kérdésekre helyesen válaszolnak, Antal Emese Gyermek az asztalnál című könyvével gazdagodhatnak, ami a táplálkozástudomány legfrissebb ajánlásai alapján járja körül az óvodás és az általános iskolás korosztály helyes táplálásának kérdéseit.
Az online rendezvényt március 9-én, kedden 18 órától követhetik az érdeklődők az Iroda közösségi oldalán.
Szöveg: Fraller Ildikó