Cumisüvegtől a pörköltig

2021.03.02. 08:22
KÖZLEMÉNY - 2021. március 2. (kedd)
Antal Emese dietetikus a hozzátáplálásról tart előadást
 
 
 
A hozzátáplálás témakörével folytatódik jövő kedden az EFI egészséges életmódot népszerűsítő online rendezvénysorozata: Antal Emese dietetikus a táplálkozástudomány legfrissebb ajánlásait osztja meg az érdeklődőkkel, mikortól, melyik napszakban, mivel és mekkora adagokban kezdődjön a babák etetése az anyatejes-cumisüveges időszak után. Cumisüvegtől a pörköltig, vagyis a hozzátáplálás A-Z-ig
– ezzel a címmel hirdette meg az Egészségfejlesztési Iroda következő online rendezvényét. Antal Emese dietetikus, szociológus azokat a szülőket vagy leendő szülőket, nagyszülőket várja az előadásra, akik szeretnének a mai táplálkozástudománynak megfelelő válaszokat kapni azzal kapcsolatban, hogyan és mivel célszerű megkínálni, etetni a csecsemőket, kisgyermekeket. Számos kérdés előkerül a témában, köztük például, hogy egy ülni tudó baba már kaphat-e más ételt az anyatejen kívül, melyik étkezésnél célszerű új étellel kínálni egy kisgyermeket, mit jelent az „adag” különböző életkorban, vagy hogyan viszonyuljunk az allergiát okozó ételekhez a hozzátáplálás időszakában.

A rendezvényen a szakembernek mindenki felteheti a saját kérdéseit is a témában, akár az előadás közben. A programot követően nyereményjáték is lesz: három résztvevő, akik a feltett kérdésekre helyesen válaszolnak, Antal Emese Gyermek az asztalnál című könyvével gazdagodhatnak, ami a táplálkozástudomány legfrissebb ajánlásai alapján járja körül az óvodás és az általános iskolás korosztály helyes táplálásának kérdéseit.

Az online rendezvényt március 9-én, kedden 18 órától követhetik az érdeklődők az Iroda közösségi oldalán.                                   

Szöveg: Fraller Ildikó


 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Április
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.