Fontos a hivatástudat!

2021.03.03. 09:32
KÖZLEMÉNY - 2021. március 3. (szerda) 
 
 
 
 
 

Többek között a fehérvári kadétképzés tervezése, a parancsnoki szándék közvetítése és az állomány munkakörülményeiben felmerült problémák megoldása is az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred vezénylőzászlósának feladatai közé tartozik. A Csizmadia Lajos főtörzszászlóssal az idei év kihívásairól, a szervezési munkáról szóló írást az alábbiakban olvashatják:

A vezénylőzászlós a parancsnok szándékát, célját hivatott közvetíteni az állomány felé, de a feladatok végrehajtásában, vagy a munkakörülményekben felmerülő problémák képviseletében is ő jár el a vezető irányába.  A parancsnoki szándék teljesítése mellett a vezérezredesi szándék végrehajtása is cél – foglalja össze munkája ,,dandárját” Csizmadia Lajos főtörzszászlós, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred vezénylőzászlósa, aki 2021 elején, zászlóalj és század szinten szolgáló beosztottjaival együtt merőben új terveken – tanfolyamok és kadétképzés szervezésén – dolgozik a székesfehérvári Alba Regia laktanyában.

Az ezred vezénylőzászlósán kívül még 5 század- és 5 zászlóalj-vezénylő, valamint számos szakaszaltiszt és rajparancsnok szolgál náluk vezető altiszti beosztásban, akik a járványhelyzet kezdete óta szintén részt vesznek határzár-, kórházi és járőrfeladatokban, illetve a végrehajtás színvonalának ellenőrzését végzik. „Mindemellett, a hamarosan induló infokommunikációs és fegyverzettechnikai altiszti szakmai tanfolyamok lebonyolításáért is mi felelünk. Ezekhez a képzésekhez szakmai felelősök által kidolgozott programok állnak rendelkezésre, amelyekben a híradózászlóalj vezénylőzászlósa az infokommunikációs, míg a logisztikai zászlóalj vezénylőzászlósa a fegyverzettechnikai tanfolyamban vállal ,,oroszlánrészt”. Szálláshelyek, tantermek kihasználása, a tanfolyam megfelelő szinten történő végrehajtása – csak néhány elem, amivel foglalkozniuk kell.” – emeli ki Csizmadia Lajos, aki számára a legnagyobb siker, ha a legénységi és az altiszti állomány a szabályzatok betartásával áll helyt a mindennapokban. Munkájukat, elképzeléseiket Vokla János ezredes és parancsnokhelyettesei minden szinten segítik.

Újdonság, hogy az alakulat vezénylőzászlósai a fehérvári kadétképzés tervezésébe is bekapcsolódnak szeptembertől. A Székesfehérvári SZC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiummal együttműködve az intézmény kilencedikes és tizedikes tanulói részére tartanak honvédelmi ismeretekből képzést. Várhatóan olyan tantárgyakkal ,,segítik elő” a Kadét Program végrehajtását, mint a lövészet, eszközismeret, fegyverzettechnika, vagy a katonai vezetésirányítás. A kadétok felkészítését a tervek szerint blokkosított rendszerben hajtják majd végre – derül ki az ezred vezénylőzászlósai előtt álló, egyik legösszetettebb szintű feladatról, amelynek sikeres lebonyolításához miegyebet is kívánhatnánk, mint erőt, egészséget és persze katonaszerencsét.

A fotók letölthetőek a Galériából.


                                                     - Vége -
szöveg: Gyimóthy Levente ha. 
fotó: Dánielné Csiszár Nóra ha.

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Április
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.