Digitális detoxikáció – az Egészségfejlesztési Iroda vendége Dr. Zacher Gábor lesz

2021.03.31. 14:07
KÖZLEMÉNY - 2021. március 31. (szerda) 
 
 
 
 
Az Egészségfejlesztési Iroda szokásos online előadás-sorozatának következő vendége Dr. Zacher Gábor ismert és elismert toxikológus lesz. A főorvos az április 6-án, kedden 18 órakor kezdődő, ingyenesen elérhető, online szemináriuma keretében a digitális világ csapdáiról és a függőségek új formáiról fog beszélni az EFI Facebook-oldalán.
 
 
Sok mindentől válhatunk függővé: a kábítószer, az alkohol és a nikotin talán a legismertebbek, azonban napjainkban a digitális világ újabb függőségeket hozott magával, úgy mint az okostelefon, a Facebook vagy a sorozatoktól való függés. Ezek a tevékenységek nem csak az időnk nagy részét emésztik fel, de a gyermekek és fiatalok számára veszélyeket is rejthetnek például a futótűzként terjedő internetes játékok, kihívások... Ezek akár az életüket is veszélyeztethetik. Ma a közösségi média a kábítószerekkel megegyező függőséget okoz.
 
Este például az ember általában még akár félálomban is megnézi, ha valaki írt, és egy negatív dolgot olvasva máris kevésbé alszik jól – már ha tud pihenni egyáltalán.
 
„Meg kell tanulnunk kikapcsolni a telefont, és az on-line világon kívül jól érezni magunkat. Fontos a keretrendszer kialakítása, olyan időszakok beiktatása, amelyben teljesen kizárjuk az online teret, és előnyben részesítjük a hagyományos kommunikációt. Ilyenkor értékes perceket tölthetünk a családunkkal, barátainkkal, ezáltal csökken a feszültség, és az alvás előtti digitális detoxikációval a pihenésünk is jelentősen javulhat.” – tanácsolja Dr. Zacher Gábor főorvos, toxikológus és címzetes egyetemi docens, aki április 6-án, kedden 18 órától az Egészségfejlesztési Iroda Facebook-oldalán élő előadásában beszél majd a digitális detoxikáció hatásairól.
 
A szeminárium ingyenesen követhető majd, valamint a későbbiekben is visszanézhető az iroda közösségi média felületén.
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Április
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.