Intézkedés a kegyeleti központban

2021.04.01. 09:45
KÖZLEMÉNY - 2021. április 1. (csütörtök)
A hétvégén is lesz kegyeleti ügyintézés a Városgondnokságnál és a kórházban.
 
 
 
 
 
 
Jelentősen megemelkedett Székesfehérváron is a járvány miatt elhunytak száma. Méltó elhelyezésük érdekében bővíteni kellett a Béla úti temető hűtőinek befogadóképességét – tájékoztatott közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester. A bejegyzésben olvasható, hogy a Városgondnokság szombaton, vasárnap és hétfőn délelőtt ügyeletet tart a kegyeleti tennivalók intézésére, míg a kórház pathológiai osztályán vasárnap és hétfőn délelőtt is fogadják a hozzátartozókat ügyintézésre. A városvezető kéri, hogy tartsuk be a szabályokat és oltassuk be magunkat!

„Tisztelt Fehérváriak!

A járványhelyzet elején megígértük Önöknek, hogy minden olyan kérdésről, adatról, döntésről tájékoztatást adunk, ami a járvánnyal összefügg és amiről az önkormányzatnak hivatalos információja van. Tesszük ezt azért, hogy Önöknek hiteles és valós képük legyen a járványhelyzet alakulásáról városunkban, még akkor is, ha az adott hír szomorú vagy arról beszélni bizony nehéz.

Sajnos az elhunytak számának növekedése indokolttá tette, hogy – természetesen az illetékes állami szervekkel, illetve a kórházzal történő egyeztetéseket követően – a temetőinket üzemeltető Városgondnokság szakembereinek javaslatai alapján, az elhunytak méltó elhelyezésével kapcsolatban is döntéseket hozzunk. Ennek megfelelően a Béla úti temetőben található hűtők befogadóképességét is, az eddig már meghozott intézkedéseken túl, 24 hellyel megnöveltük. Kiemelten fontos, hogy a járványhelyzet alatt is megőrizzük az elhunytak kegyeleti jogát.

A Városgondnokságtól arról is értesültünk, hogy vasárnap és hétfőn 9-12 óráig a kórház pathológiai osztálya segíti az ügyintézést. A Városgondnokság tájékoztatott arról is, hogy a kegyeleti szolgáltatások ügyintézésben is ügyeletet tartanak szombat, vasárnap, hétfő 9-12 óra között.

Munkájuk jellege okán ritkábban beszélünk róluk, de most ezúton is szeretném megköszönni a kegyeleti szolgáltatónál dolgozó emberek jelenlegi helyzetben tanúsított hihetetlen erőfeszítéseit és lelki erejét. Természetesen a köszönetnyilvánítást nem csak szavakban fogom feléjük megfogalmazni. Hála és köszönet Nekik!

Kérem, higgye el mindenki, hogy ez egy nagyon alattomos és veszélyes vírus! Tartsuk be a szabályokat és regisztráljunk az oltásra, akinek pedig megnyílik a lehetőség, oltassa be magát! Kérem, hogy nagyon vigyázzunk magunkra és egymásra!” 
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Április
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.