Nemzeti Rákellenes Nap

2021.04.07. 13:45
KÖZLEMÉNY - 2021. április 7. (szerda) 
 
 
 
 
 
 

A Magyar Rákellenes Liga szombaton arra biztat mindenkit, hogy saját egészsége és a daganatos betegségben szenvedők gyógyulása érdekében mozogjon legalább 30 percen át. A Nemzeti Rákellenes Napon így szeretnék felhívni a figyelmet a betegség elleni küzdelemre, a megelőzés fontosságára.

„Sétálj, gyalogolj, fuss, kirándulj, rollerezz, kerékpározz, vegyél részt (online) edzésen legalább 30 percen át!” olvasható a Magyar Rákellenes Liga felhívásában. Április 10-én, szombaton figyelemfelhívó akcióval készül a szervezet. Mindenkit mozgásra ösztönöznek annak érdekében, hogy egészségesebben éljen, vagy, ha beteg, meggyógyuljon.

A résztvevők a jótékonysági napon végzett legalább félórás mozgást felajánlhatják akár egy daganatos beteg családtagért, barátért, ismerősért, akik most fokozott veszélynek vannak kitéve, és ezért nehéz döntéseket kell meghozniuk; a járványban megbetegedettekért; az egészségügyben dolgozókért, akik megfeszített erővel dolgoznak a járvány idején. Az eseményen mindenki részt vehet, aki támogatni szeretné a szervezet rákellenes programjait.

A Nemzeti Rákellenes Napon 10 órakor egy jótékonysági online edzés is lesz, amelynek résztvevői a saját testünk karbantartása és erősítése mellett támogatják a rákbetegeket segítő szervezet működését, különös tekintettel a gödöllői Alapítvány munkájára, ahol a fiatalság körében végeznek rendkívül fontos felvilágosító munkát a rák felismerésében, megelőzésében, és mindenekelőtt felhívják a figyelmet a sokszor életmentő szűrővizsgálatokra.

A szervezők szerint a táv akár egy háztömbnyi kör is lehet, és arra kérik a résztvevőket, tartsák be a járványügyi szabályokat. A szombati eseményen résztvevőknek egyetlen feladatuk van, regisztrálni kell a https://forms.gle/qwPgkrHGeGn4TWuh8 oldalon, és tudatni a szervezőkkel, hogy ki(k)ért sétálnak, mozognak! A sétáról, futásról, mozgásról készíthetnek fotókat és videókat, amelyeket a Facebookon is megoszthatnak a következő címkékkel: #egészségséta #NemzetiRákellenesNap #MagyarRákellenesLiga.

A Liga 1993-ban tartotta meg az első Nemzeti Rákellenes Napot, és azóta minden évben igyekeznek bemutatni a daganatos betegek kezelésének új lehetőségeit ezen a napon. Ebben az évben egy online interaktív eseménnyel készülnek a fej-nyaki daganatokról, dr. med. habil. Karosi Tamás PhD osztályvezető főorvos előadásával, kérdések megválaszolásával.

A részletes felhívás a https://rakliga.hu/blog/ oldalon olvasható. 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Április
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.