A Vadex is csatlakozott a Tavaszi Nagytakarítás kampányhoz

2021.04.08. 15:05
KÖZLEMÉNY -  2021. április 8. (csütörtök)
 
 
 
 
 

A Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt.  is csatlakozott a Tavaszi Nagytakarítás kampányhoz, amelynek célja, hogy minél többen ragadjanak kesztyűt, illetve szemeteszsákot, és túrájuk során annyi szemetet juttassanak vissza a civilizációba, amennyit csak tudnak. A közösségi oldalon eddig megjelent képes beszámolók szerint már sokan tettek azért, hogy megtisztítsák az erdőket.


Az ébredő természetről hazánk szebbnél szebb tájairól, valamint az erdőben eldobott, de a turisták által zsákokban összegyűjtött szemétről osztanak meg fotókat a Tavaszi Nagytakarítás kampányhoz csatlakozott önkéntesek. A koronavírus miatti korlátozások pozitív hatása, hogy nagyban megnövekedett a kirándulók, túrázók száma az országban. Ezen pozitív hatás mellett sajnos nőtt a környezet terhelése is, így az Aktív Magyarország és az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ tavaszi kampánya a természetbe szólít mindenkit, hogy a mozgás mellett tegyünk együtt környezetünkért.

A kirándulók jó esetben nem szemetelnek, viszont a túra során felgyülemlő szemetüket a helyszínen kihelyezett kukákban hagyják, amelyeket az üzemeltetők nem tudnak mindig időben üríteni, hiszen nem heti szemétszállításra vannak berendezkedve. Sajnos az erdőkben, a kirándulóhelyeken ettől függetlenül is felgyülemlik a szemét. A kampány célja, hogy minél többen ragadjanak kesztyűt, illetve szemeteszsákot, és túrájuk során annyi szemetet juttassanak vissza a civilizációba, amennyit csak tudnak. Az akcióról készült képeket #aktívmagyarország és #tavaszinagytakarítás hashtagekkel megjelölve a Facebookon vagy Instagramon mindenki megmutathatja a nagyvilágnak, hogy mennyivel tette élhetőbbé a bolygót.

A kezdeményezéshez számos nemzeti park, erődgazdálkodás, önkormányzat és természetvédő egyesület mellett csatlakozott a Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. is.

A kampány weboldalán további hasznos tanácsokat talál, amely a www.tavaszinagytakaritas.hu  címen érhető el.

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.