Mától péntekig tartanak a 10. Nemzetközi Hét programjai a Kodolányi Egyetem szervezésében

2021.04.12. 08:17
KÖZLEMÉNY - 2021. április 12. (hétfő) 
Globális jelentőségű témákról lesznek előadások.  
 
 
 
 
 
A világ minden részéről kapcsolódnak előadók a 10. Nemzetközi Héthez, amely online zajlik mától péntekig a Kodolányi János Egyetem szervezésében. Közel negyven előadással, köztük bárki számára nyitott eseményekkel várják az érdeklődőket. Az előadók globális kérdéseket feszegetnek, a témák között szerepel például a digitális bankolás fejlődése, az újfajta digitális viselkedés és annak problémái, az erőszak, a jogállamiság és az igazságszolgáltatás változásai, a diákok menekülése a közösségi médiába, valamint az ember és a gépek kapcsolata az automatizáció világában.

Mától április 16-ig, péntekig a szobánkban ülve is nemzetközi környezetben érezhetjük magunkat a 10. Nemzetközi Hétnek köszönhetően, melyet idén online formában valósít meg a Kodolányi János Egyetem. A programsorozathoz 12 országból csatlakoznak oktatók mintegy 40 előadással, angol, német és magyar nyelven. Hat nyitott online esemény is lesz, melyekre az egyetem hallgatói mellett bárki csatlakozhat. A nemzetközi előadókat Oroszországból, Romániából, Albániából, Portugáliából és Japánból várják.

Kiemelt előadóként érkezik Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója, a legbefolyásosabb magyar nő az üzleti életben a Forbes Magazin idei listája szerint. Előadásának témája a digitális banki modell, címe: A bankszektor digitális evolúciója a bankfióktól a mesterséges intelligenciáig. Szó lesz az Európában elsőként bevezetett VideóBank szolgáltatásról, az azonnali, digitális kártyaszolgáltatásról, a szelfis számlanyitásról.

Dana Rad (Aurel Vlaicu Egyetem, Románia) a digitális jólét változásaiba vezeti be a hallgatókat. Az újfajta digitális viselkedésekről, kihívásokról és felmerülő problémákról fog beszélni, miközben bemutatja a legújabb elméleteket és eredményeket a téma kapcsán.

Achim Bayer (Kanazawa Seiryo Egyetem, Japán) az erőszak és a jogállamiság kultúrtörténeti elemzésével azt kutatja, hogyan haladhat társadalmunk egy együttérzőbb és békésebb jövő felé? Megvizsgálja, hogy a történelem folyamán a gazdasági és ökológiai változások mentén hogyan változott az erőszak és az igazságszolgáltatás.

Iris Klosi (Tiranai Állami Egyetem, Albánia) „A diákok menekülése a közösségi médiába” témával érkezik. A fiatalok a hétköznapok unalma és a negatív érzések elől sok esetben belemenekülnek a közösségi média világába, amelytől függővé is válhatnak. Végigveszi a közösségi média használatának előnyeit és hátrányait, célja a tudatosság növelése.

Mikhail Dyakonov (Orosz Állami Egyetem, Oroszország) az orosz nemzet utópikus örök boldogságkereséséről fog beszélni. A modern Oroszország önmeghatározásához gyakorta visszatekint a múltba – az előadó a történelem során felmerülő utópisztikus elképzeléseken keresztül állítja fel a diagnózist.

Nino Carvalho (IPAM – Marketing School for Business, Portugália) ’A következő lépés az ember és a gépek kapcsolatában’ címmel tart előadást. A mai versenykörnyezetben meghatározó szerepet tölt be az automatizáció és a mesterséges intelligencia, valamint a piac folyamatos nyomása és gyors változása. Az oktató ebben a helyzetben arra keresi a választ, hogy mi lehet a marketingszakemberek helye és szerepe a vállalatokon belül.

A nyitott előadások a ZOOM rendszeren keresztül érhetőek el. A részletes program megtalálható a Kodolányi János Egyetem honlapján: https://www.kodolanyi.hu/aktualis/hirek/1576 
 

 

Szöveg:
Kodolányi János Egyetem
és
Havasi Tímea (ÖKK)

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.