A hónap végéig várják a pályaműveket a Szent László nyomában hadtörténelmi rajz- és fotópályázatra

2021.04.15. 10:32
KÖZLEMÉNY - 2021. április 15. (csütörtök) 
8-16 éves diákok, vagy alkotói csoportok jelentkezhetnek.
 
 
 
 
 
 
A Kárpát-medencében élő fiatalokat, alkotó csoportokat szólítják meg a Szent László nyomában című hadtörténelmi, honvédelmi témájú alkotói pályázattal, melyet idén is meghirdetett a HTBK, a KEMPP és a nagyváradi Tanoda Egyesület. Három kategória van, ezek közül a rajz- és a fotópályázatra április 30-ig lehet beküldeni az alkotásokat.  A harmadik kategória határideje változatlanul szeptember 1.

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely és a nagyváradi Tanoda Egyesület által meghirdetett pályázat által a fiatalok megismerkednek a lovagkirály Szent László, a katonák védőszentje által képviselt kimagasló emberi értékekkel, erényekkel és a hozzá fűződő mondákkal. A pályázat alkalmat teremt arra is, hogy a diákok foglalkozzanak a magyar hadtörténelemmel, annak ismert vagy névtelen hőseivel, fontos eseményeivel és meghatározó helyszíneivel, körükben még népszerűbbé váljon nemzetünk hadtörténelme, a honvédelem, a magyar katona, s ehhez kapcsolódjon az alkotás öröme is. A 2013 óta minden esztendőben meghirdetett kezdeményezéshez már több tízezer fiatal csatlakozott.

A pályázaton 8-16 éves diákok, vagy ebből a korosztályból szerveződő, maximum 4 fős alkotócsoportok vehetnek részt a Kárpát-medence bármely pontjáról, de akár távolabbi területekről is. Az alkotóközösségek szerveződésének nem feltétele, hogy azonos tanintézménybe vagy egy osztályba járjanak a diákok. Várják a testvérek, alkalmi közösségek jelentkezését is, de ebben az esetben kérik, hogy egy pedagógus vagy felnőtt segítse a nevezést.

zúttal három kategória lesz
:

I.: PAPÍRRA VETVE – A hagyományosnak tekinthető, papíralapú pályázat, melynek keretében az elkészített alkotásokat eredeti formában, postai úton vagy a székesfehérvári és nagyváradi átvevőpontok egyikén, személyesen leadva is fogadják.
BEADÁSI HATÁRIDŐ: 2021. ÁPRILIS 30.
HTBK Székesfehérvári Szervezete Székesfehérvár, Malom u. 2. H-8000
vagy
Asociatia Tanoda 410001 ORADEA str. Academiei Nr. 17. jud Bihor ROMANIA


II.: ON-LINE 
Ez a kategória arra ad lehetőséget, hogy a résztvevők a Szent Lászlóról készül, jó minőségben lefotózott alkotásaikat on-line formában, e-mail-ben juttassák el a szervezőkhöz.
BEADÁSI HATÁRIDŐ: 2021. ÁPRILIS 30.
cím: rajzpalyazat.htbk@gmail.com

III.: TALÁLKOZÁSOM SZENT LÁSZLÓVAL – ez egy új kategória, melynek során a gyerekek a környezetükben lévő, vagy éppen a kirándulásaik során felfedezett és Szent Lászlóhoz kapcsolódó alkotásokról, emlékművekről, emléktáblákról készíthetnek ötletes, kreatív fotókat, szelfiket.
BEADÁSI HATÁRIDŐ: 2021. szeptember 1.
cím: rajzpalyazat.htbk@gmail.com

A díjazottak „Arany Ceruza”, „Ezüst Ceruza”, „Bronz Ceruza” és „Különdíjas” minősítéseket, valamint egyedi készítésű okleveleket, emléklapokat kapnak. A különböző kategóriák eredményeit eltérő időpontokban hirdetik ki. További információkat a www.kempp.hu vagy a www.htbkszfvar.hu portálon olvashatnak az érdeklődők.

 

 

Szöveg: Havasi Tímea
 

 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.