Fehérvári koraszülötteken is segít a Plüss Kommandó

2021.04.15. 16:05
KÖZLEMÉNY - 2021. április 15. (csütörtök) 
Speciális eszközöket kapott a kórház.     Galéria
 
 
 
 
 
A koraszülött babák ellátásához használatos speciális eszközöket kapott a Plüss Kommandó program keretében a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház. Textilből készült fekvőalkalmatosságok, úgynevezett babafészkek, különféle apró sapkák, védőszemüvegek, takarók, és szoptatós párnák érkeztek az intézmény koraszülött részlegébe mintegy másfél millió forint értékben.

A Plüss Kommandó nevű programot az Alapítvány az Alapítványokért szervezet hívta életre, hogy a speciális eszközökkel segítse az ország 29 koraszülött részlegét. Eddig 18 kórházba jutott el a kezdeményezés összesen mintegy 21 millió forint értékű támogatással, az utat azonban folytatják, hogy minden kórháznak tudjanak segíteni. Nyilka Ildikó kuratóriumi elnök szívügyeként tekint a babák, a családok, az intézmények segítésére, hiszen csaknem három évtizede az ő lánya is koraszülöttként jött világra.

Az akció csütörtökön a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházba érkezett. Az intézmény 50 darab speciális fekvőalkalmatosságot, úgynevezett babafészket kapott négy különböző méretben. Ezeknek puha, magasított peremük van, melyek védik a babákat, és segítik a pihenésüket. A babafészek-csomagokban speciális ölelőpántok, védőtakarók is vannak, de jöttek aprócska sapkák, ultrahangozáshoz használatos sapkák, pihentető és védő textilszemüvegek, takarók és négy darab szoptatóspárna az anyukák támogatására. Az eszközöket a Happys koraszülött- és babaruházatot gyártó cég készíti az alapítványnak színes, rendkívül puha, mosható, antiallergén anyagokból, szakorvosok és nővérek bevonásával, tanácsaival.

A fehérvári kórház Igazgatóságán szervezett átadáson jelen volt Prof. Dr. Bucsi László főigazgató, Dr. Tokodi István, az Újszülött, Csecsemő és Gyermek Osztály koraszülött részlegének vezető főorvosa és Dénes Andrea, a részleg vezetője. Eljött továbbá Verrasztó Evelyn Európa-bajnok úszó, olimpikon, ötvenkétszeres magyar bajnok, az Alapítvány koraszülött-védnöke, aki maga is a vártnál korábban, a 35. hétre jött a világra 1989 júliusában. Szintén jelen voltak a speciális eszközöket gyártó cég képviselői.


A kapcsolódó fotók léetölthetőek a Galériából. 

Szöveg: Havasi Tímea
 

 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.