Kinyitottak az óvodák, és megkezdődött a tantermi oktatás az iskolák alsó tagozatán

2021.04.19. 10:35
KÖZLEMÉNY - 2021. április 19. (hétfő) 
 
 
 
 
 

A rendkívüli szünetet követően ismét elindult a nevelői munka a város óvodáiban, valamennyi székhelyintézményben és tagóvodában. Mától megkezdődött a jelenléti oktatás a székesfehérvári általános iskolák alsó tagozatán is. A felső tagozatos és középiskolás diákok május 10-ig digitális tanrend szerint tanulnak. Székesfehérvár bölcsődéiben továbbra is rendkívüli szünet van, ám ügyeletet mindenhol biztosítanak. Az alsó tagozatosok számára áprilisban Fehérváron is ingyenes a közösségi közlekedés.


A járványhelyzet miatt elrendelt, hat héten át tartó rendkívüli oktatási szünetet, illetve digitális oktatást követően jelenléti oktatással, neveléssel folytatódik a tanév a város óvodáiban és az általános iskolákban alsó tagozaton. Az önkormányzat által fenntartott bölcsődékben továbbra is rendkívüli szünet van, azzal, hogy a szülő, törvényes képviselő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a gyermekek napközbeni felügyeletének megszervezéséről. Az óvodákban minden székhelyintézmény és tagóvoda kinyitott ma. Arra kérik mind a bölcsődék, mind az óvodák a szülőket, hogy csak az vigye gyermekét, aki más módon nem tudja gyermeke felügyeletét megoldani. Aki nem viszi gyermekét óvodába, az jelezze ezt az intézmény vezetőjének, aki az írásbeli kérelem alapján az engedélyt kiadja. Az ő esetükben nincs akadálya annak, hogy továbbra is igénybe vegyék az étkezést, elvitelre történő formában.

Az általános iskolák alsó tagozatán megkezdődött a jelenléti oktatás. Székesfehérvár csatlakozott az állami kezdeményezéshez, így a fehérvári közösségi közlekedés használata az alsó tagozatosok számára ingyenes ebben a hónapban. Ennek igénybevételekor a jogosultság igazolásához a diákigazolványra szükség van. A felső tagozatosok és a középiskolások május 10-ig digitális tanrend szerint tanulnak.

A járványhelyzet miatt az általános iskolákban, valamint az önkormányzat fenntartásában működő bölcsődékben és óvodákban az ellátotti vagy foglalkoztatotti jogviszonnyal nem rendelkező személyek, a belépésre vonatkozó szabályok betartása mellett az intézménybe – beleértve annak nem zárt területét is (pl. udvar) – történő belépéskor és a bent tartózkodás ideje alatt kötelesek orvosi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot viselni, amely az orrot és a szájat folyamatosan elfedi.

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.