Séta a zenélő kastélyparkban szombaton, a fehérvári szimfonikusokkal

2021.04.19. 13:00
KÖZLEMÉNY - 2021. április 19. (hétfő) 
Rossz idő esetén május 1-jén lesz a program.    
 
 
 
 
 
 
Zenés sétára invitál a Károlyi József Alapítvány és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély parkjába. Amennyiben az időjárás és az aktuális járványügyi szabályok lehetővé teszik, a klasszikus muzsika kedvelői páratlan élmény részesei lehetnek április 24-én, szombaton 15 órától. Az 50 hektáros park területén a zenekar több kamaraegyüttese rejtőzik el a fák, bokrok tövében: a muzsikusok Mozart, Beethoven, Kuhlau és Piazzolla műveit játsszák a sétán. A részvétel ingyenes, de regisztrálni kell az info@karolyikastely.hu e-mail címen.

A fehérvári szimfonikusok hosszú hónapok óta csak a képernyőkön át tartották a kapcsolatot közönségükkel – idén most először nyílik mód a személyes találkozásra, a járványügyi szabályok betartásával. A muzsikusok rendszeres résztvevői a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély programjainak, így ezúttal is örömmel mondtak igent a felkérésre: a kellemesnek ígérkező zenés tavaszi séta április 24-én, szombaton 15 órakor indul a kastélytól, hossza mintegy két kilométer.

A park sétaútjai akár babakocsival is bejárhatók, ezért is szánják a szervezők családi programnak ezt a bő egyórás zenés sétát, amelynek programját is úgy állították össze Mozart, Beethoven, Kuhlau és Piazzolla műveiből, hogy minden korosztály találjon benne kedvére valót. A műveket Selmeczi Gábor, Ácsné Lovász Leila, Balogh Zsuzsanna, Valkó Béla István, Chikara Sugano, Hámori Zsófia, Kovács Gergely, Bondor Erika, Kiss Katalin, Balogh Zsuzsanna és Kárász András játssza majd különböző kamaraformációkban.

Az esemény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött: jelentkezni az info@karolyikastely.hu címen lehet. A látogatókat sportos öltözetben várják, a védőmaszk viselése kötelező, és kérik a védőtávolság betartását is. Kedvezőtlen időjárás esetén a zenés sétát május 1-jén, szombaton 15 órától rendezik meg – a szervezők kérik, hogy az érdeklődők figyeljék a zenekar honlapját (www.arso.hu) és közösségi oldalát, először itt adnak hírt az időpont esetleges változásáról.
 

Szöveg:
Alba Regia Szimfonikus Zenekar
és
Havasi Tímea (ÖKK) 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.