SportmajálisON: edzések, kihívások

2021.04.19. 09:56
KÖZLEMÉNY - 2021. április 19. (hétfő) 
 
 
 
Idén sem marad el Székesfehérváron a hagyományos Sportmajális, de az érvényben lévő járványügyi jogszabályhoz alkalmazkodva részben az online térbe költözik a program: május elsején 9.30–14.00 óra között élő online edzésekre hívja a fehérváriakat a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a www.szekesfehervar.hu oldalon. Az edzések között rövid beszélgetéseket hallhatnak az érdeklődők. Szabadtéri kihívások is várják mindazokat, akik szívesen kipróbálnák magukat – két lábon vagy két keréken – különböző hosszúságú távokon.
 
Székesfehérvár 2011 óta sporttal ünnepel május elsején – így lesz 2021-ben, ám a járványhelyzet miatt sajnos még mindig nem a megszokott formában, de – hacsak az online térben is – legalább élőben, részben pedig már a szabadban is.
 
A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ egy új kezdeményezéssel igyekszik emlékezetessé tenni az idei programot: idén lehetőség nyílik arra, hogy a kihívásokat kedvelők kipróbálják magukat a SportmajálisON program keretein belül. Különböző távok közül választva futva és kerékpárral is lehet teljesíteni a SportmajálisON Challenget – elsősorban a szabadban, hiszen erre a városban, illetve a város közvetlen környékén már több alkalmas helyszín is kínálkozik, de természetesen a szobabicikli vagy a futópad is megfelel a teljesítésre. Azok, akik előzetesen regisztrálnak és a megadott határidőre befizetik a nevezési díjat, egy mutatós, egyedi, a 2021-es nem szokványos, de hangulatában mégis különleges Sportmajálisra emlékeztető érmet is átvehetnek majd, hogy sose felejtsék el: a sport, a mozgás erőt ad, a nehézségeken is átsegít. A kihívásokra a www.fehervariprogram.hu oldalon lehet jelentkezni.
 
Május 1-jén, szombaton a délelőtti órákban a www.szekesfehervar.hu oldalon többféle edzés közül válogathatnak majd az érdeklődők. Az edzők a 40–45 perces tréningekben olyan mozgásformákat mutatnak be, amelyeket kezdők is bátran kipróbálhatnak: belekóstolhatnak például a jógagyakorlatokba, lesz aerobik, de saját testsúlyos és súlyzós edzést is kínálnak a szervezők a sportolni szerető közönségnek.
 
Az edzések közötti pihenőidőt rövid beszélgetések teszik érdekessé: edzők és sportolók érkeznek a stúdióba, akik az általuk űzött különleges sportokról, felkészülésről, a sport adta lehetőségekről is mesélnek majd. Az amatőr futó Kaufer Tamás, akit a futótársadalom rendkívül motiváló, egyedi stílusú, szpíkerként is ismert a versenyekről, a koronavírus fertőzés utáni felépülésről is megosztja tapasztalatait a nézőkkel. Az átlagember számára talán veszélyesnek tűnő kerékpáros trial sportról Major Dánieltől és Kovács Krisztiántól hallhatnak. Sokan ismerik a szombathelyi, de családi szálakkal Fehérvárhoz kötődő Bánhegyi Adrienn nevét: a többszörös világ- és Európa-bajnok ugróköteles sportolót a Cirque du Soleil társulatba kerüléséről is kérdezi a műsorvezető. Németh Norbert táblabírótól pedig a profi darts versenyekről tudhatnak meg érdekességeket a nézők.
 
Az edzések mellett más mozgásformákat is ajánlanak a szervezők: a szabadba invitálnak mindenkit, hogy minél többen élvezzék a mozgás örömét, futva vagy gyalogolva, biciklin vagy akár görkorcsolyán. A délelőtti otthoni edzésekről és a szabadban végzett sportolásról fotókat várnak a sportmajalis2021free@gmail.com e-mail címre, a legjobb képeket a szervezők albumokba rendezve közreadják Székesfehérvár közösségi oldalán, hogy megmutassák: Székesfehérvár a járvány idején is sportos, összetartó közösség maradt.
 
 
A SportmajálisON programja:
9.30 Beköszönés
9.45 Saját testsúlyos edzés László Dominikkal
10.30 Beszélgetés Kovács Krisztián és Major Dániel trial versenyzőkkel
10.45 Aerobik, dinamikus gerinctorna Légrádi-Pallós Gyöngyvérrel
11.30 Beszélgetés Németh Norbert darts táblabíróval
11.45 Jóga Utasi Petrával
12.30 Beszélgetés Kaufer Tamás amatőr futóval
12.45 Beszélgetés Bánhegyi Adrienn ugróköteles világbajnokkal
13.00 Funkcionális edzés Kiss Marcell-lal
13.45 Elköszönés
Műsorvezető: Somos Zoltán
A részletes programot, a felhívásokat, jelentkezési lapokat megtalálják honlapunkon. Tartsanak velünk, mozogjunk együtt május elsején!
 
 
 
 
 
 
 
További információ:
Sári Máté
Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ
Telefon: +3670/682-0232
E-mail: sari.mate@fehervariprogram.hu
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.