Stresszoldás olvasással!

2021.04.29. 14:11
KÖZLEMÉNY - 2021. április 29. (csütörtök) 
 
 
 
 
A koronavírus-járvány okozta komoly lelki traumák, mentális terhek és a felgyülemlett stressz feloldására ajánl „gyógyító” olvasmányokat a Vörösmarty Mihály Könyvtár. A válogatásban olyan klasszikusok szerepelnek, mint a Büszkeség és balítélet vagy a Tüskevár, de szakmai könyvek is megtalálhatók, mint Mark Gungor: Férfiagy, nőiagycímű műve.
 
 
A koronavírus-világjárvány immáron több mint egy éve határozza meg a mindennapokat: ahogy halad előre az idő, s mindinkább a szabálykövetés, a bizonytalanság, a betegségtől való rettegés félelmében élnek az emberek, sokan a vakcinára várnak, egyre türelmetlenebb lesz mindenki. Az esetleges veszteségek, a home office munka, az online tanulás és vizsgaforma mellett a családi vagy munkahelyi és a belső konfliktusok is felerősödtek, felerősödhetnek még a legkiegyensúlyozottabb emberek és családok életében is.
 
Ennek a komoly lelki, mentális és fizikai terhelésfeloldására kíván kis segítséget nyújtani a Vörösmarty Mihály Könyvtár a csodálatos regényekből és szakirodalomból összeállított könyvcsomagjával. Ki ne szeretne a hölgyek közül a 18. századi Angliába utazni, hogy bálozzon Mr. Darcyval és részese legyen a vidéki életnek a Bennet családdal? Vagy az urak közül ki ne élné szívesen újra a Tüskevár izgalmait Tutajossal és Bütyökkel? A VMK szakemberei által ajánlott könyvcsomagban Jane Austin remeke és Fekete István regénye mellett szerepel még Edith Eva Eger A döntés című szépirodalmi alkotása is.
 
A könyvtár a szakirodalomról sem feledkezett meg azok számára, akik tudatosabban tekintenének a problémákra. Számukra kiváló olvasmány lehet Richard Rohr: Emelkedő zuhanás, Mustó Péter, Hári Ildikó: Ahol otthon vagy! vagy Mark Gungor: Férfiagy, női agy című könyvei.
 
Az összeállított csomagról és stresszhelyzetben segítséget nyújtó olvasásról Fersch Renáta és Simonicsné Tóth Krisztina könyvtárosokat kérdezte a Magyar Katolikus Rádió is. Az interjúk az alábbi linkeken május végéig meghallgathatók:
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.