„Fontos, hogy sok ilyen húzó, prosperáló város legyen.”

2021.04.30. 12:48
KÖZLEMÉNY - 2021. április 30. (péntek) 
Kormányszóvivői látogatás Székesfehérváron.     Galéria  
 
 
 
 
 
Pénteken délelőtt Székesfehérvár polgármesterével találkozott Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő dr. Cser-Palkovics Andrással a most zajló beruházásokról egyeztetett, valamint a városvezetés elképzeléseit ismerte meg. Mint mondta, a kormány számára is kiemelt az itt tapasztalt fiatalos szemlélet, a helyi fejlesztések melletti elkötelezettség. Hangsúlyozta: „… fontos, hogy minél több ilyen húzó, prosperáló város legyen, ahol a fejlesztések, a fontos projektek meg tudnak valósulni, és hozzá tudnak tenni a magyar gazdasághoz és a magyar emberek előrejutásához.” A fehérvári program során egy májusban induló környezetvédelmi kezdeményezést, a Smartbin-t életre hívó három fiatallal is beszélgetett a szóvivő, majd belvárosi sétára indult. 


Pénteken délelőtt Székesfehérvár polgármesterével találkozott Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy örömmel érkezett: „Ez a város nagyon jó példája annak, hogy fiatalos szemlélettel hogyan lehet néhány év alatt óriásit előrelépni. Ebben a kormány is segítő kezet nyújtott és nyújt, hiszen fontos, hogy minél több ilyen húzó, prosperáló város legyen, ahol a fejlesztések, a fontos projektek meg tudnak valósulni, és hozzá tudnak tenni a magyar gazdasághoz és a magyar emberek előrejutásához.” Aktuális példaként a Modern Városok Program keretében zajló nagyszabású kórházfejlesztést emelte ki, valamint azt hangsúlyozta, hogy Székesfehérvár szerepe regionálisan is jelentős, ami nemcsak helyben fontos, hanem gazdaságilag az egész ország szempontjából is jelentőséggel bír.

Dr. Cser-Palkovics András is a helyi fejlesztések áttekintését emelte ki: „Beszélgettünk azokról a folyamatban lévő beruházásokról, amelyek a kormány támogatásával zajlanak Székesfehérváron, egyeztettünk a Modern Városok Program keretében megvalósuló fejlesztésekről és több kulturális célú programról is. Aztán pedig érdekes találkozónk volt három fehérvári fiatallal, a Smartbin kezdeményezőivel. Ez egy diákok által kitalált szemléletformáló kezdeményezés Székeshérváron, a környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében.”

Szentkirályi Alexandra személyes segítségét is felajánlotta a Smartbin projekhez, illetve a kormány tagjainak körében is megismerteti a kezdeményezést. „A Smartbin-t kitaláló fiatalokkal szervezett találkozó azt mutatja, hogy a városvezetés nem egy emberektől elszakadt működést jelent ebben a városban, hanem egy abszolút nyitott városnak a koncepcióját, az emberekkel közösen való gondolkodást. Ez jelenti akár diákoknak az online fogadóórán való meghallgatását, ami egészen odáig jutott, hogy májusban el is tud indulni az első akció.” – hangsúlyozta a kormányszóvivő.

A fehérvári látogatás egy belvárosi sétával zárult.         

A délelőtt készült fotók letölthetőek a Galériából.
                                           

Fotó: Simon Erika
 
 


Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.