Májusfát állítottak Feketehegy-Szárazréten, az iskola udvarán

2021.04.30. 13:20
KÖZLEMÉNY - 2021. április 30. (péntek) 
Két első osztály indul szeptemberben az intézményben.    Galéria  
 
 
 
 
 
 
Májusfát állítottak Feketehegy-Szárazréten, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti Tagiskolájának udvarán. Ez volt az első közösségi rendezvény hosszú hónapok óta az intézményben. Örvendetes hír az iskolával kapcsolatban, hogy húsz év után először két első osztály kezdheti meg az új tanévet szeptemberben.

Az iskolások és tanítónőik által színes szalagokkal és lufikkal feldíszített májusfát a Városgondnokság szakemberei állították fel az iskola külső udvarrészén, így a díszes fa jól látható a közelben futó közutak és körforgalmak irányából. Az ünnepségen első, második és negyedik osztályos tanulók és pedagógusaik adtak zenés, énekes műsort.

Szigli István, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, tavaly elmaradt a májusfa-állítás, idén azonban úgy döntöttek, hogy megtartják az eseményt. Az iskola udvarán kialakítottak egy olyan állandó helyet, ahol ezentúl a májusfát és a karácsonyfát is felállíthatják, megteremtve az ünnepségek hagyományait. A képviselő örvendetesnek nevezte, hogy húsz év után két első osztály kezdheti meg a tanulmányait, ami az elmúlt esztendők következetes fejlesztő munkájának, mind tárgyi, mind pedig a személyi feltételek megteremtésének köszönhető. Az új elsősök valamennyien a városrészben laknak, így megvalósult az a több évvel ezelőtti célkitűzés, hogy a gyerekeket ne kelljen átutaztatni a városon, hanem járjanak a könnyen elérhető, városrészi iskolába.

Ludmanné Szecsődi Katalin tagintézmény-vezető is örvendetesnek nevezte, hogy 35 gyermekkel két első osztályuk lesz szeptemberben. Mint mondta, ezzel a beíratási körzetben élő szülők, a családok elismerik az iskolában folyó komoly és lelkiismeretes munkát. A siker kulcsának nevezte, hogy az online környezetben is meg tudták szólítani a gyerekeket, szüleiket, és be tudták mutatni a sokszínű oktató-nevelő tevékenységet. Ezen kívül szoros szakmai és személyi kapcsolatot alakítottak ki a környező óvodákkal, amelyek így bátran ajánlják az iskolát a családok figyelmébe.A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.
 

Szöveg: Havasi Tímea
Fotó: Simon Erika
 

 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.