Jó helyre megy!

2021.05.03. 15:05
KÖZLEMÉNY - 2021. május 3. (hétfő) 
 
 
 
 
 
 
 A Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ megad minden segítséget ahhoz ügyfelei és a Fejér megyei lakosok részére, hogy kiválaszthassák azt a szervezetet, amely egész évben önzetlenül segítette őt, környezetét, esetleg tevékenységével közvetett vagy közvetlen módon élhetőbbé tette mindannyiunk életét. A „Jó helyre megy!” program keretében videofilmmel és egy a megyei civil szervezeteket összesítő oldallal segítik honlapjukon a döntést, hogy jó helyre kerüljön az adó 1 százaléka.


Csaknem negyed évszázada minden adózó magyar állampolgár saját maga dönthet személyi jövedelemadója civil 1%-ának sorsáról. 2021-ben is felajánlhatja adója egy százalékát azoknak a civil szervezeteknek, amelyek a járványhelyzet idején is bizonyították, hogy azonnali és hatékony segítséget tudnak nyújtani, vagy azon szervezeteknek, amelyek már felkészültek rá, hogy rendezvényeikkel és programjaikkal hamarosan ismét színesítsék a mindennapjainkat. 

Az idei évben a megyei és fővárosi Civil Közösségi Szolgáltató Központok hálózata is segítséget szeretne nyújtani a civil 1%-ról való rendelkezéssel kapcsolatban, ugyanakkor országszerte szeretné felhívni a figyelmet a segítségnyújtás és társadalmi felelősségvállalás fontosságára. Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Miklósa Erika operaénekes, és Ördög Nóra műsorvezető, szerkesztő gondolatait meghallgathatják a Civil Információs Portál (https://civil.info.hu/kezdolap/hirek/index.html?o=242) oldalán is.

A Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ megad minden segítséget ahhoz ügyfelei és a Fejér megyei lakosok részére, hogy kiválaszthassák azt a szervezetet, amely egész évben önzetlenül segítette őt, környezetét, esetleg tevékenységével közvetett, vagy közvetlen módon élhetőbbé tette mindannyiunk életét. Ennek érdekében készítették el saját kampányvideójukat, melyet az alábbi linken tekinthetnek meg: https://www.youtube.com/watch?v=wMUMEkymYQI&t=37s

Emellett a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ honlapján, a www.fejercic.hu oldalon mindenki megtalálhatja a Fejér megyei SZJA 1% fogadására jogosult civil szervezeteket az Adó 1% nevű menüpontban. Bizonyára mindenki környezetében működik olyan civil szervezet, amely egy számára kedves vagy fontosnak ítélt társadalmi ügy érdekében tevékenykedik. Ezeknek a civil szervezeteknek minden felajánlott adóforint számít, különösen a járványhelyzet idején.

Felajánlásra május 20-ig van lehetőségünk, éljünk vele!

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.