Új közművelődési szolgáltatásfejlesztések: állásportál és arcképcsarnok

2021.05.31. 15:11
KÖZLEMÉNY - 2021. május 31. (hétfő) 
 
 
 
 
 
 

Közművelődési állásportállal és arcképcsarnokkal fejleszti szolgáltatásait a Magyar Népművelők Egyesülete. A díjmentes szolgáltatásokat 2021. május 31-én, hétfőn 11 órakor a budapesti Vinikli – a borod & a bringád – borbárban mutatta be az egyesület elnöke, Bordás István és az egyesület tiszteletbeli tagja, Novák Péter színész, énekes, szövegíró, zeneszerző, műsorvezető. A sajtótájékoztatót, ahol Novák Péter tiszteletbeli tagként felkerül a közművelődési arcképcsarnokba, az egyesület hivatalos YouTube-csatornáján (www.youtube.com/magyarnépművelőkegyesülete) élőben közvetítette.


A Magyar Népművelők Egyesülete állásajánló portálja

A közművelődési állásportállal a Magyar Népművelők Egyesülete olyan díjmentes szolgáltatást hozott létre, amely segít a közművelődési szférában dolgozóknak és munkaadóknak megfelelő állást, illetve munkaerőt találni. A kozmuvallas.hu  egy internetes szolgáltató portál, amely segít a közművelődési szakmában dolgozó álláskeresőknek és munkaadóknak egymásra találniuk. Aki a közművelődési szférában kíván elhelyezkedni szakalkalmazottként, vagy bármilyen típusú állásban, az itt megtalálhatja a közművelődési szervezetek állásajánlatait. A regisztráló közművelődési szervezetek (függetlenül működési formájuktól, vagy fenntartójuktól) közzétehetik állásajánlataikat és a vezetői pályázataikat is hirdethetik itt. Azok az állás nélküli, vagy váltani akaró, közművelődésben dolgozni szándékozók is rögzíthetik keresési szándékukat, akik egyénként regisztrálnak a rendszerben. Az egyesület célja tehát az, hogy a közművelődési munkaadók és az ebben a szférában álláskeresők egymásra találjanak. Nem titkolt szándék az is, hogy ez a szolgáltató portál pótolja a kozigallas.hu funkcióját a kjt-ből való kikerülés után.

Közművelődési arcképcsarnok – tabló a közművelődés jövőjéért

A Magyar Népművelők Egyesülete a mane.hu portálon belül működő internetes szolgáltatásként hozta létre a közművelődési arcképcsarnokot egykori és mai kollégák bemutatása céljából: „Elérkezett az idő, hogy összegyűjtsük, kik is vagyunk mi népművelők, közművelődési szakemberek, közművelődési munkatársak, vezető közművelődési szakemberek, kulturális szervezők. Mutassuk meg, kikre vagyunk büszkék a múltban a jelenben és a jövőben!”. A szolgáltatás lényege, hogy a közművelődési szakmában korábban dolgozott, vagy ma is ott dolgozó egykori és mai kollégákat bemutassa a szakmai közvéleménynek és a nagyközönségnek. Az arcképcsarnok közösségi feltöltéssel működik. Egy internetes űrlap kitöltésével lehet javaslatot tenni arra, hogy ki jelenjen meg az arcképcsarnokban. Az egyesület arra kéri minden kollégáját, hogy gondolja át a környezetét, települését, megyéjét, kapcsolatrendszerét, és az értéktári munkát egészítsék ki azzal, hogy a személyekre is koncentrálnak.

Az arcképcsarnokhoz tartozó kitöltendő űrlap az alábbi linken érhető el:
http://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfrqIVGyt-boGdXR3Rw_Euw2bLTBWbD9pPzS9KT2hVs_vXuFg/viewform

                                                        - Vége -


További információ:

Bordás István elnök
Magyar Népművelők Egyesülete
Telefon: 20/626-5102
E-mail: elnok@mane.hu
Weboldal: www.mane.hu
Facebook: www.facebook.com/magyarnepmuvelokegyesulete
YouTube: www.youtube.com/magyarnépművelőkegyesülete

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2023 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.