Komposztkészítés, népművészeti kiállítás és gyermeksziget

2021.06.04. 08:26
KÖZLEMÉNY - 2021. június 4. (péntek)
Számos program várja a csurgói Kertművészeti Napok látogatóit
 
 
 
A csurgói Dísznövény és Kertművészeti Napok ma délutántól vasárnap estig tartogat szép, érdekes és hasznos programokat, az egész családnak. A látogatók a Gaja Környezetvédő Egyesülettel megtanulhatják többek között, hogyan kell komposztot készíteni, megnézhetik az M-ART népművészeti kiállítását közel 150 alkotással, a gyerekszigeten pedig vizuális virágfoglalkozáson és interaktív gyógynövény-bemutatón is részt vehetnek.Ma délutántól egész hétvégén látogatható a 17. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély parkjában. A szép hagyományú rendezvényen idén a víz és erdőgazdálkodási ismeretek átadása került a fókuszba, ehhez kapcsolódnak az előadások.

Számos program kapcsolódik a kiállításhoz. Szombaton és vasárnap is egy a családi házakban lakók számára fontos és érdekes téma kerül elő: a komposzt elkészítéséről tart bemutatót a fehérvári Gaja Környezetvédő Egyesület, a Humusz Szövetség Fejér Megyei Tagszervezete. A rendezvény szervezői a családokra is gondoltak: a gyerekek zöld szigetén tart interaktív gyógynövényprogramot a Fekete Sas Patikamúzeum, Sevella Zsuzsanna pedig vizuális-alkotó családi programra invitálj, „Lásd virágosan a világot!” címmel.

A kulturális programok iránt érdeklődők pénteken és szombaton este az Alba Regia Szimfonikus Zenekar ünnepi koncertjét hallgathatják meg, vagy a kiállítások között megnézhetik a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Társasága válogatását is, szövő, hímző, viseletkészítő, fazekas, kékfestő, szűrhímző, csipkekészítő, ékszerkészítő, bútorfestő, fa- és szaruműves, illetve tojásfestő alkotásokból.

A látogatók számára ma 14 órakor nyitnak a standok, a rendezvény részletes programkínálata a https://www.karolyi.org.hu/17-europai-disznoveny-es-kertmuveszeti-napok oldalon érhető el.

 
Szöveg: Fraller Ildkó


 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.