Elismerés a köz szolgálatáért - idén is várják a jelöléseket

2021.06.03. 15:49
KÖZLEMÉNY - 2021. június 3. (csütörtök) 
Szeptemberben adják át a díjat.  
 
 
 
 
 
 
Idén is átadja a közszolgálati elismerő okleveleit az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért. A díjat olyan magánszemély kaphatja, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál a megyeszékhelyen. A díjazottakra bárki tehet javaslatot augusztus 20-ig. A felhívás részleteit sajtótájékoztatón ismertette Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere, Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért kurátora és Ruff Tamás, a Magyar Városkutató Intézet kutatási igazgatója.

A civil szervezetek fontos partnerként tekintenek a helyi közszolgáltatások szervezőire, az önkormányzati intézményekre, a közszolgáltató cégekre és az állami szervezetekre. A közszolgáltatásban dolgozókkal napi kapcsolatban vannak a fehérvári nonprofit szervezetek munkatársai is, egymás munkáját segítik és egészítik ki a mindennapokban. A közszolgáltatásban dolgozók személyes elköteleződése, támogató hozzáállása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a civil szektor programjai, szolgáltatásai, rendezvényei megvalósuljanak.

A helyi közösségért elkötelezett civil szervezetként az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért fontosnak tartja, hogy a civil társadalom elismerje a közszolgáltatásokban dolgozók értük végzett munkáját. Ezért kezdeményezte az alapítvány egy elismerő oklevél létrehozását, amelyet olyan magánszemély kaphat, aki legalább öt éve dolgozik állami, önkormányzati intézménynél, szervezetnél vagy többségi önkormányzati tulajdonú vállalkozásnál.

Évente legfeljebb három fő részére adományozható az oklevél. A díjazottra bárki tehet a-javaslatot az alapítvány fogyvedalap@gmail.com e-mail címén 2021. augusztus 20-ig. Az okleveleket szeptemberben, a Székesfehérvári Civil Napon adják át a jutalmazottaknak.

Olyan másfél év van mögöttünk, ami bebizonyította: vannak olyan emberek, akiknek a munkája ugyan nem látszik, ám ők mégis a közösség egészéért dolgoznak a közszolgálat bármelyik területén. Olyan másfél év van mögöttünk, ami elismerésre méltóvá teszi az ő munkájukat! Mi, fehérváriak, akik az elmúlt másfél évet átéltük és most is együtt vagyunk, nyilván nem tudjuk átadni az összes közszolgálatban dolgozónak ezt a díjat, de jelképesen három személyt el tudunk ismerni. Ezért biztatom arra a fehérváriakat, hogy éljenek a jelölés lehetőségével, és javasoljanak olyan embereket, akik Székesfehérvár közösségéért, minden itt élőért dolgoznak. Amikor eljön az ideje annak, hogy átadjuk ezt a díjat, akkor rajtuk keresztül tudunk köszönetet mondani annak a sok ezer embernek, akik részt vette az elmúlt hónapok nehéz küzdelmeiben.” – fogalmazott a sajtótájékoztatón Róth Péter alpolgármester.

Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért kurátora arról szólt: 2017-ben merült fel annak az ötlete, hogy díjazzák a közszolgálatban dolgozókat. „A mi munkánk sikere azon múlik, hogy a közösség életéből hogyan tudunk részt vállalni, legyen szó egy rendezvényről, vagy bármilyen közösségi célú megmozdulásról. Ez egyedül nem megy!” Hozzátette, ötödik éve annak, hogy ismét meghirdetik a díjat, és arra kérte a lakosságot, tegyenek javaslatot olyan emberekre, akik a kötelező munkafeladataikon túl plusz időt, segítséget adnak a civilek munkájához.

Ruff Tamás, a Magyar Városkutató Intézet kutatási igazgatója az együttműködés fontosságát hangsúlyozta. „Az elmúlt másfél év mindenki számára világosan megmutatta, miről is szól a szektorok közötti együttműködés. Nem másról, mint arról, hogy egy településen minden szereplő a lakosok érdekeit szem előtt tartva fogjon össze… Székesfehérváron szép hagyománya van egymás segítésének az önkormányzati és a piaci szektor részéről egyaránt, ennek a legfontosabb alapja a kölcsönös bizalom. Ha ez megvan, és közös a cél – nevezetesen, hogy ugyanazért a településért, ugyanazokért az emberekért szeretnének együtt tenni valami jót –, akkor az összefogás révén az erők hatványozottan érvényesülnek. Ez az elmúlt másfél évben szépen magvalósult!”

2017-ben elismerésben részesült:
- Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója
- Tisztl Henrik, a Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője
- Ulcz Miklós, a Fejér Megyei Kormányhivatal, Székesfehérvári Járási Hivatal munkatársa


2018-ban elismerésben részesült:
- Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ igazgatója
- Kincses Zsolt Dávid, a székesfehérvári Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztályának főosztályvezetője  
- Schéda Zoltán szerkesztő-műsorvezető


2019-ben elismerésben részesült:
- Stettler Zsuzsanna, a Székesfehérvári Polgármesteri Hivatal Kommunikációs Irodájának vezetője
- Havasi Tímea, a Székesfehérvári Polgármesteri Hivatal Kommunikációs Irodájának munkatársa
- Magony Tamás, a Székesfehérvári Polgármesteri Hivatal Sportirodájának munkatársa


2020-ban elismerésben részesült:
- Heim Ildikó a Polgármesteri Hivatal Közművelődési és Civil Kapcsolatok Irodájának munkatársa
- Schneider Istvánné, a Székesfehérvári Járási Hivatal járási hivatalvezető-helyettese
- Csete Gábor, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. természetvédelmi szakmai vezetője


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.

 

 

Szöveg:

 

Simon Rita
kommunikációs referens
Echo Nonprofit Network
és
Havasi Tímea (ÖKK)


Fotó: Simon Erika 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.