Smart city konferencia lesz szerdán Székesfehérváron

2021.06.07. 14:43
KÖZLEMÉNY - 2021. június 7. (hétfő)
 
 
 
 
 
A városi, térségi digitális fejlesztéseket, kiemelten a közlekedést állítja középpontba az az online smart city konferencia, amit szerdán rendeznek Székesfehérváron. Az előadók között nálunk is meghonosítható megoldásokról beszél dr. Urkuti György, Magyarország finn nagykövete, illetve lesz szó a Digitális Jólét Program eredményeiről és a közösségi közlekedésről mint trendről. A rendezvényhez a Youtube-on keresztül lehet csatlakozni.Online konferenciát szerveznek a helyi és térségi közösségek digitális fejlesztési programjaihoz, valamint az okosváros-, smart city fejlesztésekhez kapcsolódó témákban, középpontban a közlekedéssel. A rendezvény egy sorozat nyitóeseménye lesz: a HÉT HATÁR Határon Átnyúló Önkormányzati Szövetség a Kárpát-medencében Egyesület – a Digitális Jólét Programmal együttműködve – hívja szakmai fórumra az érdeklődőket azzal a céllal, hogy ösztönözzék a helyi és határon túli közösségek digitális fejlesztési programjait az ismeretátadás, a képzés és az oktatás területein.

A szimpózium résztvevőit dr. Cser-Palkovics András polgármester, az Egyesület elnöke köszönti, majd a szakmai program első előadója dr. Urkuti György, Magyarország helsinki nagykövete lesz, aki a finn, nálunk is meghonosítható okosváros-megoldásokról, tapasztalatokról és partnerségi lehetőségekről fog beszélni. Ezt követően dr. Gál András Levente szakmai vezető foglalja össze a Digitális Jólét Program előrehaladását, majd Pukler Gábor, a Jövő Mobilitása Szövetség elnöke arra a kérdésre ad választ: hogyan csináljunk divatot a közösségi közlekedésből. A konferencia utolsó programeleme az Alba Innovár Digitális Élményközpontot és a Fehérvár App mobilalkalmazást mutatja be, az előadó pedig Laufer Tamás, a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány kuratóriumi elnöke lesz.

Az online konferenciát június 9-én, szerdán 10-12 óra között rendezik: a fórumhoz a város YouTube csatornáján, a https://www.youtube.com/watch?v=8j2o-b5bvsI linken keresztül, illetve a városi honlapon (www.szekesfehervar.hu/elo) lehet csatlakozni.

 


                                       

Szöveg: Fraller Ildikó


 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.