Székesfehérvár Önkormányzata tiltakozik Dobrev Klára európai parlamenti képviselő Nemzeti Emlékhelyet kisemmiző kijelentése ellen

2021.06.09. 10:38
KÖZLEMÉNY - 2021. június 9. (szerda)
 
 
 
 
A Dobrev Klára európai parlamenti képviselő közösségi oldalán megjelent Székesfehérvárral kapcsolatos mondatok miatt közleményben tiltakozik a város Önkormányzata. Ennek teljes szövege az alábbiakban olvasható.


"Dobrev Klára európai parlamenti képviselő június 7-én Székesfehérváron tartott kampányrendezvényt. Képviselő asszonyt azonban csak addig érdekelték a fehérvári polgárok és Székesfehérvár, ameddig statisztának használhatta őket néhány fotó kedvéért. Képviselő asszony már másnap kiírta Facebook oldalára, hogy „senki sem mondta, hogy mennyire hiányzik már neki, (…) hogy Kásler Miklós megtalálja Mátyás király csontjait. Senki.”

Képviselő asszony jellegzetes budapesti, populista attitűddel Székesfehérvár városának egyik legfontosabb történelmi örökségét, ezzel pedig a több városunkat is érintő fejlesztést tartalmazó Árpád-ház programot és a Nemzeti Emlékhely méltó kialakítására vonatkozó fejlesztési elképzelést titulálja „semminek”. Városunkat, közösségünket alapvető identitásában alázza meg a kijelentés, mely egyben erős figyelmeztetés a fehérvári polgárok számára, hiszen mind tartalmában, mind időzítésében mutatja, hogy képviselő asszony érzéketlen a magyar történelem, közösségi tudat, a lokális ügyek és Székesfehérvár iránt is.

Dobrev Klára képviselő asszony retorikája kizárólag az Európai Parlamentben és a budapesti pártszékházakban favorizált értékrendnek kíván megfelelni, számára a székesfehérváriak is csak láthatóan eszközt, nem pedig célt jelentenek. Aggasztó, hogy képviselő asszony nem látja be a magyar történelem pontos ismeretének, a közösség életében betöltött szerepének jelentőségét, inkább ízléstelen kampányszövegeket gyárt belőle. Székesfehérvár Önkormányzata különösen ízléstelennek tartja ezt a gesztust közvetlenül képviselő asszony székesfehérvári látogatása után.

Székesfehérvár Önkormányzata visszautasítja Dobrev Klára képviselő asszony nyilatkozatát. Nyomatékosan kérjük a helyi ellenzéki képviselőket, hogy határozottan álljanak ki Dobrev Klára képviselő asszony városunkat megalázó kijelentése ellen és biztosítsák a fehérváriakat arról, hogy közéleti tevékenységük során a városunk, nem pedig politikai pártjuk, párttársaik érdekeit fogják képviselni, ennek keretében pedig támogatják a Nemzeti Emlékhely méltó kialakításának szükségességének gondolatát.


Székesfehérvár Önkormányzata
dr. Cser-Palkovics András
polgármester"
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.