Párizsi éjszakák – sanzonest az Öreghegyen

2021.07.20. 11:15
KÖZLEMÉNY - 2021. július 20. (kedd) 
 
 
 
 

Franciaországba, Párizsba repíti a hallgatóságot a Nyáresti vigadalom sanzonestje: az Öreghegyi Közösségi Ház hangulatos kertjében július 22-én, csütörtökön 20 órakor Györfi Anna és Kéméndi Tamás előadásában Edith Piaf legnagyobb slágereit hallhatja a közönség. Jegyek kaphatók az Öreghegyi Közösségi Házban, a Művészetek Házában és a Barátság mozi pénztárában, valamint a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon.


Hangulatfények, lágy nyári szellő, csillagos égbolt és remek zenék – az Öreghegyi Közösségi Ház hagyományos rendezvénye, a Nyáresti vigadalom hosszú évek óta elmaradhatatlan „tartozéka” a székesfehérvári nyári programoknak. Az idei első koncerten, július 22-én, csütörtökön este Párizsi éjszakák címmel a francia sanzonok világába vezeti a hallgatóságot Györfi Anna, a Pécsi Nemzeti Színház színművésze és Kéméndi Tamás harmonikaművész. A közönség Edith Piaf legismertebb slágereit, a Párizsról szóló legszebb dallamokat, valamint Franciaország ismert, virtuóz instrumentális harmonikaműveit is hallhatja majd az esten – igazi kulturális körutat járhatnak be képzeletben, a középpontban Franciaországgal és persze a szerelem fővárosával, Párizzsal.

A Pécsi Nemzeti Színház művésze, Györfi Anna gyerekszínészként szerepelt többek között A muzsika hangja, a Valahol Európában, a Leányvásár, az Olivér! és a Grease című előadásokban. Jelenlegi színházában többek között az Edith és Marlene, A miniszter félrelép, a Csókos asszony, A padlás és a Mágnás Miska című darabokban is láthatja a közönség. Tanulmányai során szoros kapcsolat fűzte a zenéhez: tíz évig volt tagja a nemzetközi szinten is ismert Angelica Leánykarnak, hat évig zongorázott, két évig járt ütő tanszakra. 2004 óta  a Fugato Orchestra énekesnője, 2007-től tagja az Impresseve zenekarnak is.

Kéméndi Tamás harmonikaművész nyolcévesen kezdett el zenét tanulni Mohácson. Középiskolai tanulmányait a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola harmonika szakán teljesítette, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen 2013-ban diplomázott. Az évek során a komolyzene mellett számos zenei irányzatban kipróbálta magát: játszott klasszikus-, könnyű-, jazz-, nép- és világzenét is. Sajátos zenei világát a komolyzenei tanulmányok mellett nagyban befolyásolja a német zenei kultúra, a jazz zene harmóniavilága, valamint a virtuóz játékmód. Az aktív zenélésen kívül a jövő harmonikásait is neveli.

A nyáresti koncert este nyolc órakor kezdődik, jegyek elővételben az Öreghegyi Közösségi Házban, a Művészetek Házában és a Barátság mozi pénztárában, valamint a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon válthatók.

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.