Svéd thrillerrel nyit a filmklub

2021.07.23. 12:16
KÖZLEMÉNY - 2021. július 23. (péntek) 
 
 
 
Egy képtelen történettel indítja idei évadát a székesfehérvári Barátság mozi Meg-Ki filmklubja augusztus 4-én, szerdán 19.30 órakor. A Gyilkos szerepben című svéd thriller témáját a svéd igazságszolgáltatás egyik legnagyobb baklövése és jogi káosza adja: a sorozatgyilkosságért elítélt Thomas Quick történetét Mikael Hafström vitte vászonra.
 
A járvány okozta hosszú kényszerszünet után augusztusban újraindul a Barátság mozi Meg-Ki filmklubja. A fehérvári művészmozi az Art-Mozi Egyesület tagjaként különösen fontos feladatának tekinti, hogy a filmeket közelebb vigye a nézőkhöz, és együtt beszéljék, vitassák meg a friss moziélményt.
 
MEgnézzük és KIbeszéljük: ezért Meg-Ki a klub neve, amelyhez bármikor, bármelyik vetítésen lehet csatlakozni. A tagsághoz egy ingyenesen kiváltható kártya szükséges – a klub nem zártkörű, tagsági nélkül is részt lehet venni a vetítéseken, de a kártya birtokosai kedvezményes áron, 700 forintért ülhetnek be az előadásokra. A klubban vetített alkotásokat Matuz János író, dramaturg, rendező; a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ művészeti intendánsa vezeti fel, és ő az, aki a vetítés után a beszélgetésbe is bevonja a nézőket.
 
Az évadnyitó, augusztus 4-i klubvetítésre választott, Gyilkos szerepben című svéd thriller egy elképesztő történet a svéd kriminalisztika legnagyobb botrányáról, középpontjában egy újságíróval, aki egy egész jogrendszert kérdőjelezett meg. A filmben egy fordított sorozatgyilkosos krimit látunk, ahol a bűnös már rács mögött van, az oknyomozó újságíró pedig arra kezd gyanakodni, hogy talán mégsem ő volt az elkövető.
 
De ki lehet hozni a börtönből az ország egyik leggyűlöltebb emberét? Hannes Råstam elkötelezte magát Thomas Quick ártatlanságának bizonyítása mellett, és leleplezte azt a jogi káoszt, amely Quicket egy életre pszichiátriai kezelésre ítélte. Quick ugyanis magára vállalta egy kannibál erőszaktevő rémtetteit, köztük nyolc ember megölését, valamint állította, hogy további huszonöt gyilkossághoz is köze van.
 
Akik már rendelkeznek a Meg-Ki filmklub kártyájával, kedvezményüket érvényesíthetik erre az előadásra is: a kártya felmutatásával 700 forintért váltható belépő a pénztárban. Akinek még nincs klubkártyája, váltsa ki: ez ingyenesen megtehető a pénztár nyitvatartási idejében.
 
 
 
 
 
 
További információk:
 
Gruber Nóra
Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ
Telefon: +3670/669-7121
E-mail: marketing@fehervariprogram.hu
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.