Négy díjra várják a székesfehérváriak javaslatait

2021.07.27. 15:43
KÖZLEMÉNY - 2021. július 27. (kedd)
A zene és a gazdaság terén, a karitatív vagy a Nemzeti Emlékhelyért végzett munkát méltatják
 
 
 
Négy városi díjra várják a székesfehérváriak javaslatait. A tisztelet és a megbecsülés kifejezésére a zenei munkásságával, a Nemzeti Emlékhely megőrzésével, karitatív vagy gazdasági téren végzett tevékenységével kitűnő személyekre, illetve közösségekre lehet javaslatot tenni augusztus 27-ig.Négy városi díj adományozására várják a székesfehérváriak javaslatait augusztus 27-ig. Az Önkormányzat a megbecsülését és a tiszteletét fejezi ki azoknak a személyeknek és közösségeknek, akik életművükkel, munkájukkal, a közéletben való közreműködésükkel kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, maradandót alkottak, és Székesfehérvár szellemi, anyagi gyarapodását segítették.

A Fricsay-díjra zenetanárokat, karnagyokat, előadóművészeket, együtteseket vagy közösségeket lehet jelölni a zenei munkásságuk alapján. Az Érdy-emlékérmet a székesfehérvári Nemzeti Emlékhely megőrzésének, bemutatásának érdekében végzett kiemelkedő munkáért ítélik oda. A Pro Caritate Albae Regiae díj például a gyermekvédelem, az idősek jóléte, egészsége és a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok segítése érdekében végzett tevékenységet méltatja, míg a Székesfehérvár Gazdaságáért díjjal a város gazdasági életének fejlődésében kiemelkedő személyeket ismerik el. 

A város polgármesteréhez benyújtott írásbeli javaslatnak tartalmaznia kell a javaslattevő nevét, a díj adományozására javasolt személy, közösség nevét, elérhetőségét, valamint a tevékenységének a részletes bemutatását.  A javaslatokat személyesen a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján, illetve portáin lehet benyújtani vagy postai úton elküldeni (Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Közművelődési és Civil Kapcsolatok Irodája, 8000 Székesfehérvár, Városház tér 1.). A borítékon fel kell tüntetni kitüntetés elnevezését!

A díjak

„Fricsay Richárd Zenei Díj”
A „Fricsay Richárd Zenei Díj” a Székesfehérvár zenei életében több éven keresztül kifejtett kiemelkedő zenei munkásságával maradandót alkotó székesfehérvári zenetanárnak, karnagynak, zenei előadóművésznek, együttesnek, közösségnek adományozható, évente egyszer.

„Érdy János Emlékérem”
Az „Érdy János Emlékérem” annak a természetes személynek adományozható, aki a székesfehérvári Nemzeti Emlékhely megőrzése, bemutatása érdekében kiemelkedő munkát végzett évente egyszer.

„Pro Caritate Albae Regiae” díj
„Pro Caritate Albae Regiae” díj adományozható annak a természetes személynek, aki a gyermekvédelem, a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációja, az idősek emberi méltósága, anyagi, fizikai, lelki egészsége, jóléte, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok segítése, az esélyegyenlőség megteremtése érdekében kiemelkedő tevékenységet végzett. A „Pro Caritate Albae Regiae” díj egy évben egyszer adományozható.

„Székesfehérvár Gazdaságáért” díj
A „Székesfehérvár Gazdaságáért” díj annak a természetes személynek adományozható, aki a szakmában elismert, köztiszteletben álló személyiség és tevékenységével hozzájárul Székesfehérvár gazdasági életének fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez. A „Székesfehérvár Gazdaságáért” díj évente egyszer adományozható.                                  

Szöveg: Fraller Ildikó
 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.