Arató Antal a Közéleti és Kulturális Szalonban

2021.09.07. 17:01
KÖZLEMÉNY - 2021. szeptember 7. (kedd)
Csütörtökön 18 órakor kezdődik a beszélgetés. 
 
 
 
Dr. Arató Antal címzetes könyvtárigazgató, a Vörösmarty Társaság tiszteletbeli elnöke, valamint barátai lesznek a Közéleti és Kulturális Szalon legközelebbi alkalmának vendégei. Szeptember 9-én, csütörtökön 18 órától várják az érdeklődőket a Krisztus Király Plébánia Közösségi Házában, a Zsolt utcában. 


Dr. Arató Antal városunk irodalmi életének jellegzetes alakja. Ki a könyvtárbeli évekből, ki a belvárosi utcákon sétálva, ki pedig a Vörösmarty Társaság rendezvényeiről ismerheti őt. Különösen izgalmas érdeklődése a kisgrafikák iránt, amelyeknek igazi szakértője. Könyveket jegyzett a témában, kiállításokat szervezett – többször éppen saját gyűjteményéből –, előadásaiban is bemutatva a látottakat. 

A címzetes könyvtárigazgató, a Vörösmarty Társaság tiszteletbeli elnöke lesz szeptember 9-én, csütörtökön 18 órától a Közéleti és Kulturális Szalon vendége. Vele és barátaival – Majer Tamás újságíróval és Majoros Pállal Bobory Zoltán beszélget. Az eseménynek a Krisztus Király Plébánia Közösségi Háza ad otthont a Zsolt utcában. 

A Lánczos-Szekfű Ösztöndíjnak köszönhetően a Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesület immár a 6. évadát kezdi a Közéleti és Kulturális Szalon programjainak. „Nagy öröm számunkra, hogy az érdeklődés egyre nagyobb a meghívott vendégek iránt. Szeretnénk a továbbiakban is érdekes, felszabadult, ugyanakkor meghitt beszélgetésekre hívni Székesfehérvár polgárait. Célunk, hogy havonta olyan példaértékű embereket mutassunk be, akik az élet különböző területein elismerésben részesültek, Székesfehérvárhoz kötődnek vagy a város kitüntetett polgárai. Fontos, hogy a város lakói megismerjék ezeket az embereket.” - fogalmazta meg küldetésüket Zemlényi Katica.

A csütörtöki rendezvényre mindenkit szeretettel várnak!

Szöveg: Stettler Zsuzsanna
 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.