További egy évre elhalasztják az építményadó emelését a fehérvári KKV-k számára

2021.10.08. 12:40
KÖZLEMÉNY - 2021. október 8. (péntek)
Közösségi oldalán számolt be a döntésről a polgármester.
 
 
 
 
 
 
További egy évre elhalasztják az építményadó emelését a kis- és középvállalkozások számára Székesfehérváron. A kkv-k zavartalan növekedését támogató önkormányzati döntésről dr. Cser-Palkovics András polgármester számolt be Facebook-bejegyzésében az alábbiak szerint.


„Egyetértünk Vargha Tamás KKV szektort támogató javaslatával. Még 2019-ben döntöttünk arról, hogy a városi építményadót több lépcsőben emeljük annak érdekében, hogy az egyre bővülő fehérvári gazdaság közösségi és környezeti terhelését ellensúlyozni tudjuk a városi költségvetésből megvalósítható fejlesztésekkel. Látni kell azonban, hogy az elmúlt másfél év rendkívüli kihívásokat intézett a városi gazdasági szereplőkhöz, különösen a kis- és középvállalkozásokhoz.

Ezért további egy évre elhalasztjuk az építményadó emelését a fehérvári KKV-k számára.

Egyrészt a KKV szektornak teljesen talpra kell állnia a válságból, vagyis a növekedés zavartalanságára van most szükségük, extra terhek nélkül, másrészt a várhatóan jelentősen emelkedő minimálbér kigazdálkodását így tudja támogatni a város önkormányzata.

Az Önkormányzatnál tisztában vagyunk vele, hogy erős gazdaság nélkül nem lehet önálló fejlődési pályánk sem, azonban arra kértem Vargha Tamást, hogy lehetőségei szerint szerezzen további, állami forrásokat néhány olyan, nagyobb fejlesztéshez, melyeket más körülmények között a város saját erőből valósítana meg, így azonban az állam segítségével kell ezeket megoldanunk. Elsősorban utak, közműhálózatok felújításához kértem képviselő úr közbenjárását, bízom benne, hogy hamarosan jelentkezhetünk a részletekkel!”
 

–   Vége
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2021 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.