Földszállítás idejére kérik a lakosság türelmét

2022.01.14. 08:19
KÖZLEMÉNY - 2022. január 14. (péntek)
Ütemezetten halad az Alba Aréna kivitelezése. 
 
 
 
Az Alba Aréna kivitelezéséhez kapcsolódóan hétfőtől megkezdődik az alapozás során kitermelt töltésföld elszállítása. Körülbelül egy hónapot vesz igénybe a 62 ezer m3-nyi mennyiség elhelyezése, ezért ebben az időszakban megnövekedett forgalomra kell számítani a Budai út – Nagyszombati út kereszteződésében és környékén. Az oda- és visszaúton közlekedő teherautók mozgása főként munkanapokon és munkaidőben történik, minden közlekedő és érintett lakos türelmét kérik.A földmunkákkal novemberben megkezdődött az Alba Aréna kivitelezése. Ahogy arról hírt adtunk, a kitermelt termőföldet az Alsóvárosi réten helyezték el, ennek az elszállítása decemberben be is fejeződött.

Január 17-én, hétfőn újabb szakasz kezdődik: elindul az alapozás során kitermelt jelentős mennyiségű – összességében 62 ezer m3 – töltésföld elszállítása a munkaterületről. A szállítás munkanapokon munkaidőben, esetenként pedig szombati napokon fog történni. A tehergépjárművek a Budai úton és a Nagyszombati úti jelzőlámpás csomóponton keresztül haladnak, hogy az Aranybulla emlékmű és a Budai út közötti földterületen kiépített ideiglenes úton az emlékmű mögötti bányaterületre kerüljön a töltésföld, annak rekultivációját is meggyorsítva majd ezzel.

Az új út csatlakozása a Nagyszombati úton, a Budai úti csomóponthoz a lehető legközelebb került kialakításra, hogy minél kisebb legyen a lakosság érintettsége. Az üresen visszatérő gépjárművek esetében az önkormányzat egy a lakosságot kevésbé zavaró útvonallal tervezett, de a Magyar Közút előírásai mellett erre nincs lehetőség, így a Budai úton, a Topolyai utcai jelzőlámpás csomópontnál és a Palánkai úton közlekedve tudnak visszafordulni a teherautók a munkaterület irányába.

Minden közlekedő és érintett lakos türelmét kérik és köszönik!


Az ideiglenes új útról készült fotók letölthetőek a Galériából.Fotó: Simon Erika

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.