Megújul Öreghegy kulturális központja

2022.01.14. 11:00
KÖZLEMÉNY - 2022. január 14. (péntek) 
 
 

Elkezdődött az Öreghegyi Közösségi Ház felújítása, a munkálatok miatt várhatóan április 15-ig zárva tart a ház: az állandó csoportok ez idő alatt a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) más helyszínein működnek.


A Fanta-villa néven is ismert épület mintegy 70 éve a városrész kulturális központja. A házban az utóbbi időben komolyabb, átfogó felújítás nem történt, mindössze a szükséges mértékű karbantartási, állagmegóvási munkálatokat végezték el. Ennek következtében az egyes padló- és falburkolatok elhasználódtak, esztétikailag leromlott az állapotuk, a villamos hálózat nem elégíti ki a mai igényeket. A mostani felújítás keretében az épület földszintjének teljes villamos hálózata megújul, a földszinti férfimosdó és büfé komplett gépészeti és építészeti átalakításon megy keresztül, valamint – a színházterem kivételével –megújul a földszinti helyiségek padló- és falburkolata, mennyezete is.

Az SZKKK célja, hogy közösségi házai, terei megfeleljenek a mai kor követelményeinek. Az intézmény fontosnak tartja, hogy az Öreghegyi Közösségi Ház látogatói, az ott működő egyesületek, csoportok, közösségek modern rendszerekkel felszerelt, élhető, szép környezetben élvezhessék a programokat, illetve folytathassák tevékenységüket.

A felújítás után a jelenginél vonzóbb tér fogadja majd az épületbe lépőket: falbontással, a büfé átalakításával tágasabb, barátságosabb, otthonosabb lesz a földszinten az előtér, amolyan „lazulós” hellyé alakul, ahol jól esik a barátokkal beszélgetni vagy csak kinézni az ablakon át a ház szép kertjére. Mindehhez a kornak megfelelő kényelmes bútorokat, modern lámpatesteket választottak a tervezők, akik színekkel is „felöltöztetik” a teret. A színházterem előtt kialakítanak egy ruhatárat is, a kiállítótermekbe pedig korszerű, sínre szerelt, kifejezetten kiállítások megvilágítására alkalmas lámparendszert alakítanak ki.

A felújítási munkálatok várhatóan 2022. április 15-ig tartanak, erre az időszakra az SZKKK vezetése igyekszik minden saját művelődő közösségének helyszínt találni a közösségi együttlétre, hiszen számunkra is fontos, hogy a közösségek együtt maradjanak.

                                                                                       - Vége - 

 

További információ:

Juhász Zsófia
igazgató
Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ
Telefon: +3622/313-028 
E-mail: titkarsag@fehervariprogram.hu
Honlap: www.fehervariprogram.hu
Facebook: www.facebook.com/fehervariprogram


Szöveg: SZKKK

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.