Verslábak neccharisnyában

2022.05.10. 08:31
KÖZLEMÉNY - 2022. május 10. (kedd) 
 
 
 
 
 
 

Kortárs költőnők verseiből állt össze az az előadás, amelyet május 15-én, vasárnap 15 órakor láthat a közönség az Öreghegyi Közösségi Házban. A Verslábak neccharisnyában című darabba olyan műveket válogatott az E-Mancik Színházi Manufaktúra négy színésznője, amelyek bemutatják a női lét különböző életszakaszainak kérdéseit. Az ingyenes előadás a Köszönjük, Magyarország program keretében valósul meg.

Az E-Mancik Színházi Manufaktúra négy színésznő – Dobra Mara, Sárközi-Nagy Ilona, Szirmai Melinda és Tarr Judit – társulata, amely azért született, hogy személyes történeteiken keresztül őszintén és humorral próbálják megfogalmazni saját magukat és a világot, amely körülveszi őket. Közvetlen stílusú előadásaik fővárosi független színházak színpadain láthatók, de vidéki színházakban, fesztiválokon, művelődési házakban is folyamatosan játsszák azokat.

A május 15-én, vasárnap 15 órakor az Öreghegyi Közösségi Házban az E-Mancik Színházi Manufaktúra Kaleidoszkóp-díjas Verslábak neccharisnyában című estjét láthatja a közönség. Mi van a férfiakkal? Hogy állunk a testünkkel? Az öregedéssel? A gyerekkel? A világgal? Saját magunkkal? – teszi fel a minden nőt foglalkoztató kérdéseket az előadás, amelyben négy színésznő boncolgatja magát líraian és prózaian, ihletetten és olykor profánul, magas sarokba bújtatott verslábakon billegve. Az egyórás est „alapanyagát” a kortárs magyar költészet női alkotóinak – Tóth Krisztina, Erdős Virág, Falcsik Mari, Rakovszy Zsuzsa, Kiss Judit Ágnes, és sok más, kortárs és XX. századi költőnő – kiváló versei adják.

„Ajánljuk ezt az estét minden nőnek, aki szívesen körüljárná a saját problémáit, kételyeit, kérdéseit más aspektusból is, ajánljuk a férfiaknak, akik szeretnének többet tudni a nőkről, ajánljuk mindenkinek, aki szereti a verseket, és azoknak, akik még nem tudják, hogy szeretik őket, és azt is meg merjük ígérni, hogy ezek után fogják. A vers nem avíttas műfaj, hanem nagyon is élő. Kompakt, lényegre törő, gyakran szellemes, valamiféle sűrítménye a valóságnak. Pont tökéletes arra, hogy ebben a kapkodott világban egy pillanatra rácsodálkozzunk valamire, elgondolkodjunk, mosolyogjunk, és menjünk tovább, valamicskével gazdagabban, mint néhány perccel előtte” – fogalmaznak az előadásról a benne játszó színésznők.

A program ingyenes, de 14 éven aluliaknak nem ajánlott. Az előadás a Köszönjük, Magyarország program keretében valósul meg.

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.