„Négy évszak – Lenyomatok” – fotópályázat Nadapról és a Bence-hegyről

2022.05.12. 14:42
KÖZLEMÉNY - 2022. május 12. (csütörtök) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Természeti kincseink megörökítése Nadapon és a Bence-hegynél, vagy éppen egy-egy itt elkapott, szép emlékként szolgáló portréfotó egyaránt sikerrel szerepelhet a most meghirdetett fotópályázaton. Az Aranyeső Alapítvány „Négy Évszak – Lenyomatok” címmel várja az alkotásokat május 30-ig. Mindenki küldhet be fotót, aki járt már ezen a szép vidéken, és van egy-egy örömteli, emlékezetes pillanata, mely ide köti őt – mondják a szervezők. Dr. Hátsági-Horváth Miklóssal beszélgettünk a pályázatról és az értékmentő kezdeményezés indíttatásáról.


Egy kirándulás, egy hétköznapon „ellőtt” fotó, vagy éppen egy hosszabb utazást megszakító séta során készült alkotás egyaránt lehet a családi fotóalbum becses darabja. Ha pedig ezek a képek éppen Nadapon, vagy a Bence-hegynél készültek, akkor az Aranyeső Alapítvány „Négy Évszak – Lenyomatok” címmel meghirdetett fotópályázatán is sikerrel szerepelhetnek. Az alkotásokat május 30-ig várják – mondta el dr. Hátsági-Horváth Miklós, az Alapítvány kuratóriumi elnöke.

„Mennyi olyan pillanat van az életünkben, amelyet elvesztegetünk vagy előbb-utóbb elfelejtünk, csak azért, mert nem örökítjük meg őket! Ilyen a gyermekeink felnövése, a természet változása – ezekre mindig szeretettel gondolunk vissza, ugyanakkor nem mindig tudjuk visszaidézni pontosan a pillanatokat. Éppen ezért fontos, hogy fotók is készüljenek. Ezek szép emlékek, amelyeket most a pályázat révén közkinccsé is tehetünk! Másrészt a fotózás az emberek szemét máshogy nyitja ki a világra: olyan apró részleteket is észrevehetünk, amelyeket szabad szemmel nem. Ez a két dolog motivált bennünket, hogy meghirdessük a fotópályázatot, amelyre most készülő, illetve korábbi alkotásokat is várunk. A jelentkezési korhatárt 10 és 100 év között határoztuk meg, ezzel is az volt a célunk, hogy több korosztályt megszólítunk, és a gyerekeinknek is adjunk már egy speciális látásmódot azzal, hogy ők is elkezdhetnek fotózni. A pályázat alcíme ezért is lett Legyél te is fotós!” – összegezte a célokat dr. Hátsági-Horváth Miklós.

Mint az Aranyeső Alapítvány kuratóriumi elnöke kiemelte: egészen más a nadapi templom télen, havas környezetben, mint a nyári napnyugtában, de mind a kettő gyönyörű! Éppen emiatt szeretnék, ha minél több alkotás érkezne be felhívásukra. Érdemes tehát előkeresni a túracipőket és kézbe venni a fényképezőgépet, vagy éppen fellapozni a családi fotóalbumokat. Számítanak a környező településeken élőkre ugyanúgy, mint azokra, akikhez közel áll a Velencei-tó környéke. Hangsúlyozta: mind gasztronómiailag, mind turisztikailag, mind a jó kerékpárút-hálózat révén sok kincset rejt és mutat meg ez a környék – az ezekről készült saját alkotásokat várják a fotópályázatra.

„Közösségi és weboldalainkon szeretnénk közzétenni a beérkezett alkotásokat, amelyekre a közönség is szavazhat, illetve egy szabadtéri molinókiállítást rendezünk Nadapon és a környező területeken a legjobb fotókból. Ez egy olyan hobbi, ami sokakat megérint, ezért is fontos, hogy legyen visszacsatolás és bemutatkozási lehetőség. Gondolkodunk a továbbiakban a téma kiterjesztésén, a régió még teljesebb megjelenítésén is. A mostani felhívásra beérkező alkotások esetében lesz közönségszavazás, majd zsűrizés is. Azt szeretnénk, hogy minél többen kapcsolódjanak ehhez a közösséghez.”

Két kategóriában lehet pályázni:
1. Kategória – Épített és természetes környezet
2. Kategória – Portré

Nadap és a Bence-hegy térségében készült tájképekkel és portrékkal lehet nevezni.
Álló és fekvő képek egyaránt küldhetők.
A pályázat nem lakcímhez kötött, az ország minden településéről lehet nevezni.
Mindenkinek, aki járt már ezen a szép vidéken, van egy-egy  örömteli és emlékezetes pillanata a táj szépségéről és misztikumáról. 

A pályázat részvételének feltételei:
• Bármilyen kamerával vagy mobillal készült tájfotó/portréfotó. (álló és fekvő képek egyaránt érvényesek)
• Olyan pillanatot örökítsen meg a fénykép, amely Nadap és/vagy Bence-hegy szépségét és/vagy közösségét mutatja meg.
• Lehetőség van képszerkesztői programok használatára.
• A megadott linken beküldött képeket oszd meg saját Instagram és Facebook oldaladon is, írj hozzá egy gondolatot, tedd hozzá a #negyevszakfoto #nadap hashtaget.

A pályázatra a fotókat 2022. május 01. és 2022. május 30. között várják.

 A legjobb képeket június 18-tól egy egyedi molinókiállításon mutatják be Nadapon és környékén, ezenkívül médiamegjelenést is kapnak. A zsűri mindkét kategóriában értékel, és a közönség is szavazhat a legjobb képekre.

A pályázati fényképeket elbíráló zsűri tagjai:
Klotz Miklós, fotográfus, 2001 “Szép Magyar Könyvek”, 200 FLEKK Újságírói Díj, 1999 “Szép Magyar Könyvek” Imago
Simon Erika, fotó-riporter, Önkormányzati Kommunikációs Központ Székesfehérvár, Fehérvár Médiacentrum
Köteles Zoltán polgármester, Nadap

A kiállításra kerülő képeket június 15-én 18:00 órakor teszik közzé a Négy Évszak Fotó honlapján www.negyevszakfoto.hu, továbbá instagram @negyevszakfoto és facebook https://www.facebook.com/negyevszakfoto// oldalán.

Várják minden kedves érdeklődő fotóit!

 

                                                          - Vége -

szöveg: Stettler Zsuzsanna
fotó: www.negyevszakfoto.hu,

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.