Átadták a Steller Mária védőnői díjakat – a fehérvári Nida Anikó is elismerésben részesült

2022.05.13. 10:10
KÖZLEMÉNY - 2022. május 13. (csütörtök) 
 
 
 
 
 
Csütörtökön adták át Budapesten a Steller Mária védőnői díjakat. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Nemzeti Népegészségügyi Központ által alapított elismerést húsz, kiemelkedő szakmai munkát végző védőnő vehette át. A díjazottak között van a székesfehérvári Nida Anikó is.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom székesfehérvári képviseleteként működő SZÉNA Egyesület a Családokért civil szervezet partneri együttműködésben végzi munkáját a Védőnői Szolgálat helyi szervezetével. A cél, amely összeköti őket, közös: a kisgyermekes családok támogatása. Ezért is nagy öröm, hogy a díjazottak között egy székesfehérvári védőnő, Nida Anikó is ott van, akihez a 4. számú területi körzet tartozik.

A Steller Mária védőnői díjakat második alkalommal adták át. Az eseményen Beneda Attila, a Miniszterelnökség családpolitikáért felelős helyettes államtitkára azt mondta, a védőnői hálózat szerves részét képezi a társadalomnak, amely nélkül nem is boldogulnának a családok. Müller Cecília országos tisztifőorvos kiemelte, a védőnői hálózat működése egyrészt hatósági munka és szolgáltatás, másrészt szolgálat is, ahol az empátia nélkülözhetetlen. Úgy fogalmazott: “Ezt a munkát szeretet nélkül nem lehet végezni”. Réthelyi Miklós volt miniszter, zsűrielnök a védőnőket “az ökológia, az együttélés felkészített, tanult nagyköveteként” mutatta be. Skrabski Fruzsina, a Mozgalom elnöke elmondta, a mozgalom által készített, kisgyerekes családokat segítő füzeteket – Apa füzet, Nagyszülő füzet, Testvér füzet – is a védőnők osztják ki országszerte.


A kapcsolódó fotó letölthető a Galériából. 

Szöveg:

SZÉNA Egyesület
és
Havasi Tímea (ÖKK)


 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.