Brutális gázáremelkedés – az alapvető életfeltételek biztonságára törekszik Székesfehérvár Önkormányzata

2022.06.20. 08:30
KÖZLEMÉNY - 2022. június 20. (hétfő) 
A kiadások csökkentésére, a bevételek növelésére van szükség.
 
 
 
 
 
 
Több mint háromszoros áron veszi meg a gázt a SZÉPHŐ Zrt. az ősztől induló gázévre – hívta fel a figyelmet Facebook oldalán Székesfehérvár polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András bejegyzéséből kiderül: a fűtés- és a melegvíz-szolgáltatás biztonsága garantált, ugyanakkor az alapvető életfeltételek biztosításához a kiadások csökkentésére és a bevételek növelésére van szükség. Ennek megfelelően készülnek a heti közgyűlésre.

„Több mint háromszoros áremelkedés a gázpiacon! A korábbi 5 milliárd forint helyett 17 milliárd forint becsült értéken tudja a SZÉPHŐ beszerezni a távhőszolgáltatás, valamint a melegvíz-szolgáltatás ellátásához szükséges mennyiségű gázt az októbertől induló gázévre. A beszerzendő gázmennyiséget nem emeltük meg, az árak emelkedtek meg ennyire.

Azt hiszem, ez mindent elmond a világunk jelenlegi helyzetéről. A rezsicsökkentés garantálja, hogy ebből az áremelkedésből a fehérvári háztartások közvetlenül semmit nem kell megtapasztaljanak, hiszen a távhődíjak nem emelkednek.

Nincs olyan opció, hogy télen nem fűtjük a fehérvári otthonokat, tehát a földgázt beszerezzük, a fűtés és a melegvíz érkezni fog minden fehérvári számára.
A tetemes számlát (ide értve a közvilágítást, a vízszolgáltatásokat, a buszközlekedést is) azonban ki kell fizetni valakinek, ez pedig jelen esetben csak az állam, valamint az önkormányzat lehet. A képlet egyszerű: más területeken csökkenteni kell a kiadásainkat, ezzel párhuzamosan növelni a bevételeinket. Ha ezt nem tesszük meg, nem tudjuk kifizetni a gáz és a hasonlóan elszállt elektromos energia árát, amely esetben nem lenne fűtés, melegvíz, világítás, vagy szélsőséges esetben ivóvíz sem Fehérváron.

Ennyire brutálisan egyszerű most a helyzet, ennek megfelelően fogunk cselekedni a heti közgyűlésen. Első az alapvető életfeltételeink biztonsága, minden szempont csak ez után következhet.”
 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.