Magyar Tavak Fesztiválja - Zeneterápia a Velencei-tó körül

2022.06.21. 13:19
KÖZLEMÉNY - 2022. június 21. (kedd)
 
 
 
 
 
 
 
A Velencei-tó partján kezdődik idén a Magyar Tavak Fesztiválja. Június 24-én, pénteken a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpadon gálakoncert lesz, majd június 25-én, szombaton 9 órakor indul a Tour d’Opera névre hallgató biciklis kirándulás. A Velencei-tó térségének legszebb pontjain a koncertek mellett zenei betétekkel tarkított, egynapos tókerülő túrán hét állomást érintenek majd a résztvevők. 


A Velencei-tó újra kitárja kapuit a Természet Operaháza előtt. A Magyar Tavak Fesztiváljának velencei-tavi rendezvénysorozata gálakoncerttel indul június 24-én a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpadon. A gálaest házigazdája Bősze Ádám, a közismert zenetudós, zenetörténész, rádiós műsorvezető lesz. Az est szereplője és az operafesztivál „nagykövete” Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, aki szintén a Velencei-tónál él. Közreműködik többek között a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, Iván Szandra, Horányi Juli, Csiszár István, Rab Gyula, Pataki Bence, Cserta Balázs zenekara, a Genezis 5 és ifj. Balogh Ferenc.

A rendezvénysorozat szombati programja a Tour d’Opera névre hallgató biciklis kirándulás. Az élménytúra helyszíneiül a Velencei-tó térségének legszebb pontjai szolgálnak. A koncertek mellett zenei betétekkel tarkított, egynapos tókerülő túrán hét állomást érintenek majd a résztvevők. A kápolnásnyéki Halász-kastély udvarából indulnak Sukoróra, ahol a Ceglédi Fúvószenekar koncertjét hallgathatják meg a református templomban. A Pákozdi Katonai Emlékparkban a Vox Mirabilis Kamarakórus várja a kétkeréken érkezőket.  Sukorón a református templomban. Egy latin jazz pikniken megpihenhetnek a mozgás és a kultúra szerelmesei. A pákozdi DINPI Kutatóház előtt Jász Andris, Horváth Márk, Romhányi Áron játszik Balássy Betti énekel. A kerékpárosokat jazz-zel várják Dinnyésen is a Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központban, ahol Falusi Marianna és a Sárik Péter Trió jazzkívánságműsor magyarul című előadással várja őket. Az agárdi zenepavilonban jó ebédhez szól az autentikus magyar népzene, a Bazseva zenekartól. Velencére átérve operaslágereket hallhatnak magyarul. A túrát nagyszabású Velencei-tavi piknik zárja a Halász-kastély parkjában, ahol a Cimbaliband – Remaster koncertje 19 órakor kezdődik. A parkban helyi kistermelők portékáit is megvásárolhatják a vendégek. Az élménytúra fontos része a helyi vendéglátók bevonása, amely betekintést nyújt a térség gasztronómiájába is, finom ételeket és különleges italokat kóstolhatnak a résztvevők.

Részletes program a https://magyartavakfesztivalja.hu/velencei-tavi-fesztival-2022/ oldalon olvasható.

 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.