A gondoskodó szeretet családot teremt, szirmot bont

2022.07.30. 19:27
KÖZLEMÉNY -  2022. július 30. (szombat)
 
 
 
 
 

90. születésnapja alkalmából köszöntötte Hegedűs Ferencnét a városrész önkormányzati képviselője. Deák Lajosné átadta a miniszterelnök gratuláló levelét és a város nevében az ajándékcsomagot. A születésnapos örömmel fogadta a köszöntést. A beszélgetés során megosztotta az elmúlt évtizedek emlékeit, és mesélt mindennapjairól.


A régen várt eső végre megérkezett, így a 90. születésnapját ünneplő Valika néni gyönyörű virágoskertjében az általa nevelt hatalmas hortenziák is őt ünnepelték. Hegedűs Ferencnét családja körében köszöntötte Székesfehérvár Önkormányzata és polgármestere nevében Deák Lajosné. A városrész önkormányzati képviselője ajándékcsomaggal és a miniszterelnök által aláírt emléklappal lepte meg az ünnepeltet.

Hegedűs Ferencné 1932. augusztus 1-jén született Tardoskedden. 1947-ben a család a két kisebb lánnyal került Budapestre. Az iskola befejezése után nővérével Pestszentlőrincen dolgoztak, és itt ismerkedett meg férjével, akivel 1951-ben kötöttek házasságot. Mivel a férj katona volt, sokfelé éltek az országban, de végül Székesfehérváron telepedtek le. Az 1956-os székesfehérvári eseményeket követően, amikor is a katona férj megtagadta a parancsot, hogy a forradalmi tömegbe lövessen, nehéz időszakot élt át a család. Az édesapának le kellett szerelnie, és nem kapott munkát, csak Budapesten. 1962-ben tudott elhelyezkedni újra Fehérváron. A házaspár a Videotonban talált állást, Valika néni több mint harminc év után onnan ment nyugdíjba. Gyermekeiket nagy szeretetben nevelték, és a család rászoruló tagjairól is gondoskodtak. Férjével 67 évig éltek boldog házasságban. Két lányuk 5 unokával ajándékozta meg őket.

A 90 éves Valika néni aktív életet él. Nagyon szeret kertészkedni, virágai hálásak is a gondoskodásért. Mint mondja, számára mindig fontos volt, hogy rend legyen körülötte, otthonában, a családban. „A házat nemcsak belülről kell tisztán tartani, a porta is legyen mindig rendezett, ezt még otthonról hoztam, Tardoskeddről, és tovább is adtam a lányainknak.” A kert mellett gondoskodik magáról, bevásárol, megfőzi az ebédet. Évtizedeken át gyönyörű kötött ruhákkal örvendeztette meg családtagjait. Ma már inkább a rejtvényfejtés, az olvasás tölti ki mindennapjait, és természetesen az unokák. Nagy öröm számára ez a mai nap, hiszen amellett, hogy nagy családi körben tölti az időt, régen látott rokonokkal találkozik, megölelheti unokáit, és ez az első alkalom, hogy az öt dédunoka játékában, nevetésében egyszerre gyönyörködhet.

A köszöntésen készült fotók letölthetőek a Galériából.
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.