Csajos est: Fiatal szeretők, kortalan szerelem

2022.09.16. 09:41
KÖZLEMÉNY - 2022. szeptember 16. (péntek)
 
 
 

A nyári szünet után szeptember 21-én folytatódik a Barátság mozi népszerű sorozata. Az első őszi Csajos est témája a kortalan szerelem, az előadó Pap Csilla személytervezési szaktanácsadó-mediátor. Az estre jegyet váltó nézők a beszélgetést követően a Fiatal szeretők című belga-francia filmet tekinthetik meg. A belépők már megvásárolhatók a www.baratsagmozi.huoldalon.


Egy kiegyensúlyozott, jó kapcsolat, amelyben az érzelmi, lelki és szexuális kötelék is jól működik, bármely életkorban biztonságot ad. A kapcsolatot, házasságot megtartani azonban – ezt sokan átélik manapság – nem könnyű. Ehhez kaphatnak segítséget azok, akik eljönnek az első őszi Csajos estre szeptember 21-én, szerdán este hat órakor.

„Rendkívül hasznos és szép feladatomnak tartom a párkapcsolati mentorálást. Biztos vagyok abban, hogy a pároknak elengedhetetlenül fontos lenne előzetesen egyeztetniük, hogy kapcsolatuk létrejöttével mire kötnek szövetséget. A problémák feltárásával, az összetartozás élményének újraértelmezésével, a konfliktusokkal terhelt helyzetekben, megtalálhatják az „egyezséghez” vagy az újra tervezett „egységhez” vezető utat” – írja az est szakértő vendége magáról honlapján.

Pap Csilla ontológus, minősített coach, személytervező, párkapcsolati mentor. Szakértőként és trénerként számos szakmai kurzust vezet, OKJ-s képzésekben tanít és vizsgáztat, emellett személyes konzultáció keretein belül nyújt szakmai támogatást. Állandó szakértője és riportalanya a Vörösmarty Rádiónak, számos intézményben, könyvárakban tart előadást, beszélgető esteket. Párkapcsolati trénerként fontosnak tartja, hogy a felek között kialakuljon a megfelelő kommunikáció, a tanácsadás során ebben igyekszik segíteni a hozzáfordulókat.

Az est zárásaként a Fiatal szeretők című belga-francia filmet vetíti a Barátság mozi. A 71 éves, szabad és független Shauna (Fanny Ardant) úgy érzi, már maga mögött hagyta szerelmi életét, a 45 éves Pierre (Melvil Poupaud) pedig nős, családos ember. Az egykori szeretők 15 évvel első találkozásuk után újra összefutnak egy kórház folyosóján. Nehezen birkóznak meg érzelmeikkel: nem tudják félretenni ellentéteiket, mégis továbbra is megmagyarázhatatlan vonzalmat éreznek egymás után. A nemrég megözvegyült Shauna, akinek már unokái is vannak, újra meg akar győződni arról, hogy kívánatos nőként is lehet rá tekinteni.

Az estre online a www.baratsagmozi.hu oldalon, személyesen a mozi nyitvatartási idejében válthatnak jegyet az érdeklődők.                                                     - Vége -

 További információ:

Sábián Anna
Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ
Telefon: +3670/514-6155
E-mail: sabian.anna@fehervariprogram.hu
Honlap: www.baratsagmozi.hu
Facebook: www.facebook.com/baratsagmozi

Szöveg: Lőrincz Miklós - SZKKK

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.