Mese, zenés torna és koncert a Felsővárosi pikniken

2022.09.16. 11:20
KÖZLEMÉNY - 2022. szeptember 16. (péntek)
 
 
 

Az egész család számára kínál kikapcsolódást szeptember 18-án, vasárnap a Felsővárosi piknik a városrész közösségi házában. Mese az örökbefogadásról, zenés torna kicsiknek és nagyobbacskáknak, koncert mindenkinek, mindezek mellett sok játék és kézműves foglalkozás is szerepel az étlapon.


A Felsővárosi Közösségi Ház az egyik leghangulatosabb épület a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ házai között. Szeptember 18-án, vasárnap a finom ebéd után ide, és – szép időben a kertbe – várják a családokat a szervezők pihentető kikapcsolódásra.


Két órától óriás fajátékokkal játszhatnak a gyerekek, aki pedig szívesen alkot, az a kézműves foglalkozásokon próbálkozhat: készülhet majd fonalból madárka és ördöglakat is.

Fél háromkor egy különleges mesét láthat a közönség. A Hepp Trupp, a kaposvári BábSzínTér és a Keret Alkotó Csoport közös előadása, Paulon Viktória meséje az örökbefogadásról szól. A Kisrigók című mese a felnőttek számára sem könnyű témáról beszél a gyerekek számára is érthető, átélhető nyelven – játékosan, szabadon, szeretettel, a valóságot olykor a varázslattal elegyítve, színesen, érdekesen.


A Széna téri pikniken találkozhattak már a szülők Pátserné Kneifel Annával, aki most a Felsővárosi Közösségi Házban hívja zenés, mozgásos tornára a gyerekeket: a Csipogó torna 15.15 órától a 0–3 éves korosztályt szólítja meg, fél óra múltán a Csicsergő torna pedig a 3–6 éveseket várja, így a testvérek sem unatkoznak majd a program idején.

A vasárnap délutánt a Waiting Room zenekar koncertje zárja. A tizenéves, középiskolások alkotta csapat nem is olyan régen az Öreghegyen mutatta meg a közönség előtt, mit tud. Zenéjük az alternatív zenei jegyek mellett a hetvenes évek klasszikus rockzenéjéből és a modernebb indie vonalból is építkezik – fogalmaznak magukról. A zenekar tagjai: Maya Gustafson (ének), Paulikovics Milán (gitár), Majoros Levente (basszusgitár), Pétervári Bálint (dob) és Orlik Noémi (háttérvokál).
                                                    - Vége -

 

További információ:

Orosz Júlia
Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ
Telefon: +3670/443-7068
E-mail: orosz.julia@fehervariprogram.hu
Honlap: www.fehervariprogram.hu
Facebook: www.facebook.com/fehervariprogram

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Április
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.