Forgalomkorlátozások a Lecsófőző Vigasság idején

2022.09.22. 15:27
KÖZLEMÉNY - 2022. szeptember 22. (csütörtök) 
 
Szombaton egésznap terelőútvonalon járnak az autóbuszok
 
 

Szombaton rendezik a Fehérvári Lecsófőző Vigasságot, ezért a rendezvény területén több utcát és útszakaszt lezárnak. Egész nap terelőútvonalon közlekednek az érintett országos és regionális, valamint a helyi autóbuszjáratok. Kérik a közlekedők és a lakosság figyelmét és türelmét. 


Forgalomkorlátozásokat vezetnek be a Fehérvári Lecsófőző Vigasság főzőprogramjainak és kulturális rendezvényeinek a területén. Szeptember 23-án, pénteken 23 órától szeptember 25-én, vasárnap hajnali 4 óráig a Mátyás király körút az Ybl Miklós utcai kereszteződéstől a Várkörútig, valamint a Dózsa György út, a Zichy liget melletti útszakaszok és a Móri út a Szent Vendel utcáig lezárásra kerülnek. A Bíróság előtti csomópontban a Mátyás király körúti ág és a Dózsa György út lesz lezárva, a Várkörút és Szekfű Gyula utca azonban közlekedhető marad. A Várkörút a Szekfű Gyula utca felől (engedélyezve lesz a balra kanyarodás) lesz megközelíthető északi irányból. Az Irányi Dániel utca, a Honvéd utca és a Csitáry G. Emil utca zsákutca lesz a Móri út felé, értelemszerűen az egyirányú utcák ezen időszak alatt kétirányúként lesznek használhatóak. A Zichy liget is csak a Malom utca vagy a Mészöly Géza utca felé hagyható el. Az Ányos Pál utca kétirányú zsákutca lesz. 

Szeptember 22-én, csütörtökön 18 órától szeptember 25-én, vasárnap 18 óráig
lezárják a III. Béla király téren az Ányos Pál utca végénél lévő parkolót, valamint a Zichy liget és a Cégbíróság közötti parkolókat. 


Az érintett menetrendszerinti autóbuszjáratok terelőútvonalon közlekednek szeptember 24-én, szombaton egész nap.

A forgalomkorlátozásban érintett helyi járatok az alábbi terelőútvonalon közlekednek:

„17”-es autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban: Budai út – Várkörút – Rákóczi u. Kimaradt megállóhelyek: György O. tér, Gellért u., Uszoda, Szabadságharcos út, Ybl M. ltp., Országzászló tér.

„26”, „26A”, és „38”-as autóbuszvonal járatai mindkét irányban: Budai út – Várkörút – Szekfű Gy. u. Kimaradt megállóhelyek: Autóbusz-állomás, György O. tér, Ybl. M. ltp.

„27”-es járatok terelőútvonala: Budai út - Várkörút - Szekfű Gy. u. Kimaradt megállóhelyek: György O. tér, Ybl. M. ltp.

 „33”-as és „34"-es jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala: Gáz u. – Széna tér – Mikszáth K. u. – Zámoly u. – Fecskepart u. – Gombócleső u. – Fecskepart ltp. – Gombócleső u. – Fecskepart u. – Zámoly u. – Mikszáth K. u. – Szekfű Gy. u. – Várkörút – Prohászka O. u. Kimaradt megállóhelyek: a „33”-as járatok esetében: Széna tér (a Rákóczi utcában lévő megállóhely helyett Széna tér) , Fehérvár Áruház, Múzeum, III. Béla király tér, Ezredéves Ált. Iskola, Szt. Vendel u., Irányi D. u.; a „34”-es járatok esetében: III. Béla Király tér, Irányi D. u., Szt. Vendel u., Laktanyák, Ezredéves Ált. Iskola, Múzeum, Fehérvár Áruház.

Az Ezredéves Ált. Iskola megállóhelyek helyett a Zámoly u.-ban ideiglenes megállóhelyek kerülnek kijelölésre. A Fecskepart irányába közlekedő járatok számára a Paletta üzletház előtt, míg a városközpont irányába közlekedő járatok számára a Zámoly u. 42. sz. ingatlan előtt. A Városközpont irányába lévő Laktanyák megállóhely helyett ideiglenes megállóhely kerül kijelölésre a Gombócleső utcába, a Korona boltbázis előtt. 

A menetrend szerinti HELYKÖZI autóbusz járatok számára javasolt útvonalak:


- Mór felől: 81. sz főút – 7. sz. főút – Palotai út
- Zámoly felől: 8123 sz. közút – 7. sz. főút – Palotai út
- Lovasberény felől: 811. sz. főút – Berényi út – Szekfű Gyula utca – Várkörút – Budai út – Palotai út 

Az autóbuszjáratok a terelőútvonalon rendszeresített megállóhelyeken megállnak, a terelések miatt a menetrendben meghirdetett időpontoktól pár perces eltérés lehetséges.

Kérik a lakosság és a közlekedők fokozott figyelmét és türelmét.                                   
                                                     - Vége -

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.