Adventi programok a városrészekben

2022.11.23. 09:31
KÖZLEMÉNY - 2022. november 23. (szerda)
 
 
 
 
 
 
 
A közös, városi programok mellett a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) „helyben” is szervez eseményeket a várakozás időszakában: többek között Csalán, Kisfaludon, Öreghegyen, Szárazréten, Börgöndpusztán és az Alsóvárosban is várják a családokat, gyerekeket kézműves foglalkozásokra, gyerekjátszóba. A programok ingyenesek.A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ több városrészben is jelen van közösségi házaival, ahol az ott élők találnak majd programokat advent idején. Mikulásváró, adventi díszek készítése, gyermekjátszó táncház is szerepel a kínálatban, amelyekre két-két hétvégén várják majd az érdeklődőket.

A Kisfaludi Közösségi Házban november 25-én, pénteken délután öttől este hétig tart a kreatív kézműves délután, amelyen adventi kopogtatót készíthetnek az érdeklődők. A szükséges anyagokat a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ biztosítja az alkotáshoz. Gyermekjátszó táncház várja a Kisfaludi Közösségi Házban a kicsiket és szüleiket december 3-án, szombaton délután. A talpalávalót a Szedtevette zenekar húzza 16 órától, a gyermekjátszót Kneifelné Laczkó Kriszta vezeti. A Mikulás 17 órakor érkezik a gyerekekhez.

Az Öreghegyi Közösségi Házban november 28-án, hétfőn gyerek és felnőtt közösen alkothat: dekorálhatnak karácsonyi gömböt, készíthetnek hóembert, és a dekupázs technikát is kipróbálhatják. A gyerekeket egy négyállomásos „nyomozós” játék is várja: lesz labirintus, ahol a szarvas nyomait kell követni, aztán a Mikulás szarvasait kell azonosítani az agancsuk alapján. A puzzle tudásukat is tesztelhetik, amikor egy hóembert raknak össze darabokból, és legalább az egyik kézműves foglalkozást ki kell próbálniuk, hogy megkapják az apró ajándékot. A program 16 órakor kezdődik.

A Vízivárosi Közösségi Térben, a Budai út 94. szám alatt november 29-én, kedden beszélgetés mellett karácsonyi képeslapot, üdvözlőkártyát készíthetnek a résztvevők. A programra előzetes regisztráció szükséges: +3620/665-7583.

December 4-én, vasárnap az Alsóvárosi Közösségi Házban is adventi kézműves foglalkozásra hívják az érdeklődőket, akik karácsonyi madáretetőt és természetes anyagok (fa, fahéjrúd, toboz stb.) felhasználásával karácsonyfadíszeket készíthetnek. A program 10 órakor kezdődik. A kreatív délelőtt egy másik rendezvénnyel együtt zajlik: a Sóstó Vadvédelmi Központban ezen a napon rendezik meg a belépőjeggyel látogatható Vad vasárnap című eseményt, amelyen az állatorvosok a központban kezelt állatokról beszélnek, válaszolnak a látogatók kérdéseire. Akár a kezeléseket is megnézhetik közelről az érdeklődők, akik megláthatják, milyen titkokat mutathat meg az orvosi mikroszkóp. Az állatgondozói bemutatják a központban élő kisemlősök és madarak kézzel etetését, mesélnek az állatok szokásairól, ezen kívül lehetőség lesz részt venni madárgyűrűző bemutatón és a gyógyult állatok szabadon engedésében.

Szintén vasárnap lesz a Mikulásváró a Csalai Közösségi Térben, ahová a Mikulás 17 órakor érkezik, de a családokat már 16 órától várják a szervezők. Kézműves foglalkozás és Mits Péter Mikulásváró kiskoncertje szórakoztatja az érdeklődőket a nagyszakállú érkezéséig. Aki szeretne részt venni az eseményen, az a Mikulás-zacskókat a közösségi házban veheti át. Az ajándékkal megtöltött csomagokat – és egy néhány soros leírást a gyermekről – december 2., péntek 20 óráig adhatják le a szülők ugyanitt. A ház nyitvatartása: kedd 18.00–20.00, szerda 9.00–13.00, csütörtök 18.00–20.00 óráig.

December 5-én, hétfőn 16-tól 20 óráig a Mikulás járja Feketehegy-Szárazrét utcáit. Azoknak, akik szeretnének részt venni a programban, december 1-jéig kell regisztrálniuk a www.fehervariprogram.hu oldalon, majd a regisztrációt és a telefonos egyeztetést követően be kell vinniük a gyermeknek szánt ajándékot a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarba. A jelentkezések után készül egy útvonalterv, amelyből kiderül, mely utcákban, hol áll meg a Mikulás lovas kocsija.

December 16-án, pénteken 17 órától Börgöndpusztán, a Tó Sörözőben lesz adventi készülődés – a kreatív családi délutánon adventi kopogtatót készíthetnek a családok, a szükséges anyagokat itt is a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ biztosítja a résztvevőknek. 

A Fürdő sori központi épületben december 9-én, pénteken 19 órakor a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint ének-gitár duót hallhatja a közönség, jegyeket a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon vagy a helyszínen lehet vásárolni. December 17-én, szombaton délután gyerekeknek szóló mesés, zenés musical műsorra, este pedig a Noémo koncertjére várják a vendégeket – a belépés ezekre az eseményekre ingyenes, regisztrálni a www.fehervariprogram.hu oldalon lehet.

 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.