Karácsonyváró előadások az Igézőben

2022.11.23. 08:31
KÖZLEMÉNY - 2022. november 23. (szerda)
 
 
 
 
 
 
 
Változatos műsorokkal, az ünnepre hangolódva várják az Igézőbe a gyerekeket a vasárnapi előadásokra. Az adventi időszakban a legfiatalabb színházlátogatók segíthetnek a Fenyőmanóknak megtalálni a Karácsony csillagát, Lord Cincinnek és családjának felkutatni a nagy sajtgyémántot. A nagy csokoládé expressz nyomába eredve találkozhatnak a Mikulással, míg Pettsonnak és Findusnak segíthetnek felkészülni az ünnepre.


Karácsonyváró előadásokkal várja a családokat az adventi vasárnapokon az Igézőben a Szabad Színház társulata. November 27-én, vasárnap 11 órakor a barátságos Bergengóciába vezet majd a meseösvényre lépők útja. A zenés bábelőadásban a Fenyőmanók karácsonyi készülődésének lehetnek részesei a gyerekek, akinek fontos feladatuk lesz: segíteniük kell Atanáznak, a manók legbölcsebb és legöregebb leszármazottjának visszaszerezni a csúf és gonosz rézorrú boszorkány által ellopott karácsony csillagát, hiszen enélkül nem lehet boldog karácsonyt tartani.

Az Igézőbe december 4-én, vasárnap 11 órától a „A Naaagy Csokoládé Express nyomában” előadásra válthatnak jegyet. Az élőzenés, izgalmas Mikulásváró műsorban kicsik és nagyok egyaránt jól szórakoznak majd, és a végén a résztvevő gyerekek előzetes regisztráció alapján csomagokat is kapnak a Mikulástól.

Egy kis Karácini csoda részesei lehetnek mindazok, akik december 11-én, a hidegben tette sétát követően beülnek a Fő utcai játszóhelyre. Azaz belépnek az ódon Cin-cin kastélyba, amelynek lakói karácsonyhoz készülődnek. A kastély feledékeny ura, Lord Cincin el is indul a könyvtárszobába a nagy sajtgyémántért, hogy előkészítse azt az ünnepi estére. Sajtgyémánt nélkül ugyanis nincs ünnep az egereknél, ám a gyémántot elnyeli a kastély. A feledékeny lordnak bizony minden segítség jól jön majd a kutatás során!

Advent negyedik vasárnapján a nézők az öreg Pettsonnal és macskájával, Findusszal készülhetnek a karácsonyestére. Ám a munkálatok előtt először el kell takarítaniuk a havat az udvarról, sőt az öreg még néhány gallyat is tenni szeretne a lépcsőre. El is indulnak, hogy gyűjtsenek egy nagy rakásra valót az erdőben, de Pettsont ekkor hirtelen olyan rémes baleset éri, hogy alig bírja megmozdítani a lábát. Lehet, hogy semmi nem lesz az ünneplésből? Sven Nordqvist kedves történetéből és a Szabad Színház előadásából kiderül, mindig vannak, akik segítenek, és közösen széppé teszik az ünnepet.

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2022 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.