Sok hűhó semmiért – bemutatóra készül a Fejér Holló Diákszínpad

2023.01.19. 14:03
KÖZLEMÉNY -  2023. január 19. (csütörtök)
 
 
 
 
 
 
 

A Ciszterci Szent István Gimnázium megújult színháztermében lesz a Fejér Holló Diákszínpad idei első előadásának bemutatója. William Shakespeare Sok hűhó semmiért című komédiáját teltház előtt adják elő. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Ferenczy Noémi által rendezett darabot a tervek szerint februárban ismét színpadra viszik.


Szeptemberben csapatépítéssel kezdődött a Fejér Holló Diákszínpad felkészülési időszaka, amelynek tagjai az ünnepekhez, évfordulókhoz kapcsolódó fellépések mellett idén is komoly célt tűztek ki maguk elé. A 9-12. osztályos gimnazisták Ferenczy Noémi vezetésével Willam Shakespeare Sok hűhó semmiért című vígjátékát állították színpadra. Az ÖKK stábja a szerdai próbán kapott egy kis betekintést a készülő darabba. Mint azt a rendező elmondta, a szereplők kiválasztását követően a szövegtanulással teltek a hetek, novemberben pedig kitűzték az előadás időpontját, és innentől már színpadi próbákat tartottak. A 18 fős szereplőgárda lelkesedését mi sem bizonyítja jobban, hogy egy héttel az iskolakezdés előtt, a téli szünetben folytatták a próbafolyamatot, hogy minden összeálljon a január 20-i bemutatóra.

A látottakból is kitűnik: a két szerelmes pár történetét, a Mészöly-féle Shakespeare-fordítás alapján készült szöveggel és egy kis modern zenével fűszerezve a szereplők (Tóth Marietta, Kerülő Sebestyén, Béres Róza, Galovics Luca, Szabó Ábel, Varga Szabolcs, Baga Balázs, Juhász-Duró Vince, Magasi Csenge, Herpy Miklós, Borbély Levente, Nacsák Levente, Horváth Tamás, Ruff Réka, Horváth Botond, Elbert Máté, Kaposi Réka, Csuti Levente) magukénak érzik. A jelmezek, amelyek egy részét a Vörösmarty Színház biztosította, másik részét a diákszínpadosok készítették és saját ötleteikkel egészítették ki: így nem meglepő, ha a kort idéző ruhadarabokon fel-fel bukkan egy sörnyitó, egy szita vagy egy walkman, amelyek erősítik egy-egy szereplő jellemének kifejezését.

Aki a pénteki bemutatóra már nem tudott jegyet szerezni, ne keseredjen el! A nagy érdeklődésre való tekintettel a darabot a tervek szerint februárban ismét színpadra viszik. Érdemes figyelni a Ciszterci Szent István Gimnázium honlapját és a Fejér Holló Diákszínpad közösségi oldalát, ahol regisztrációt követően lehet igényelni az ingyenes jegyet.

A próbán készült fotók letölthetőek a Galériából.
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2023 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.