Útfelújítás és közvilágítás-korszerűsítés a Hétvezér iskolánál

2023.03.13. 11:30
KÖZLEMÉNY - 2023. március 13. (hétfő) 
 


Sokszor okozott problémát nagyobb esőknél a vízmegállás a Hétvezér Általános Iskola sarkánál, az Álmos vezér és a Töhötöm utca kereszteződésében. Nemrégiben megújult az út alatti esővíz-elvezető rendszer a kereszteződésben és az iskola gazdasági bejáratánál, a kereszteződésben az útburkolatot is felújították, illetve az iskola előtt a közvilágítást fejlesztették.


Az utak és a járdák javítása és a közvilágítás fejlesztése mindig nagyon fontos feladat – mondta Deák Lajosné önkormányzati képviselő. „A Hétvezér Általános Iskola előtt éppen ezért korszerűsítettük két új közvilágítási oszloppal és három, jó fényerejű LED-es lámpatesttel az intézmény előtti közvilágítást, ami a késő őszi és téli időszakban biztonságosabbá teszi a közlekedést. Fontos fejlesztés, mert szerencsére nagyon sokan közlekednek biciklivel az iskolába és az új lámpák a kerékpártárolót is megvilágítják." 

Az Álmos vezér utca és a Töhötöm utca kereszteződésében évek óta problémát jelentett, hogy nagyobb esőknél megállt a víz a kereszteződésben, mert nem volt megfelelő csapadékvíz-elvezetése a területnek. Kisebb javítások ugyan történtek, de egy olyan nagyobb fejlesztésre volt szükség, aminek keretében a vízelvezetőrendszert is sikerült korszerűsíteni, kitisztítani, így az iskola gazdasági bejáratáig megújult a hálózat és az útburkolat is.

Deák Lajosné kiemelte, hogy szeretnék a Töhötöm utca felújítását teljes hosszában is elvégezni a jövőben. Mint mondta, a körzetben idén az Almássy-lakótelepen szeretnének újabb parkolókat kialakítani, enyhítve ezzel a környék parkolási problémáit.

A csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása és az iskola hátsó kapujáig az út felújítása nagyban megkönnyíti a környéken a közlekedést – mondta Nagyné Mészáros Beáta, a Hétvezér Általános Iskola igazgatója. Nagyon sok gyermek érkezik biciklivel reggelente. Ahogy megjön az igazi jó idő, az udvari biciklitárolóinkat is használnunk kell már, és gondolkozunk azon, hogyan tudnánk bővíteni a kerékpár- és rollertárolási lehetőségeinket.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a
Galériából.

                                                        - Vége -

Szöveg és fotó: Bácskai Gergely
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2023 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.