Változik a március 15-i ünnepség helyszíne és programja!

2023.03.14. 13:22
KÖZLEMÉNY - 2023. március 14. (kedd) 
 
 
 
 
 
 
A várható szélsőséges időjárás miatt módosul a március 15-i ünnepi program helyszíne. Az ünnepi műsor a Városház tér helyett a Városháza Dísztermében kezdődik 10 órakor, majd 12 órakor nyílik meg újra a nagyközönség számára a felújított Városháza, amelynek első emeletén új, az épület történetét bemutató kiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők. A József-napi kézműves forgatagot, valamint a huszárok és hagyományőrzők programjait pedig egy későbbi időpontban rendezik majd meg.
 
 
 
Az időjárás-előrejelzés szerint viharos erejű szél várható szerdán Székesfehérváron. Így a nemzeti ünnepen, március 15-én külső helyszínre tervezett városi programokat – az ünneplők és a szereplők biztonsága érdekében – részben beltéren rendezik meg, és vannak, amelyeket elhalasztanak.
 
Az ünnepi műsor 10 órakor a Városház tér helyett a Városháza Dísztermében kezdődik, ahol a Vörösmarty Színház Petőfi rock című előadásának részletét láthatják a jelenlévők, és mindazok, akik a város youtube-csatornáján vagy a Fehérvár Televízió adásában élőben követik a programot. A műsort követően dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke mond beszédet. Ezt követően, ha az időjárás engedi, az ünneplők a koszorúzás helyszínére, az Ady Endre utcába sétálnak át közösen, a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar vezetésével.
 
Március 15-én nyílik meg ismét a megújult Városháza a nagyközönség előtt. Déli 12 órakor az épület történetét bemutató kiállításra invitálják az érdeklődőket, a tárlatot a Városi Levéltár és Kutatóintézet rendezi. Délután három időpontban – 13, 14 és 15 órakor – vezetett séták is indulnak az épületben, a 15 órás bejárásra még lehet jelentkezni, a regisztrációkat a Tourinform Iroda fogadja a következő linken: https://turizmus.szekesfehervar.hu/varoshaza-korbevezetes-regisztracio.
 
A Városház térre tervezett kézműves programok, valamint a Zichy ligetben a népi játszóház és a huszárbemutatók elmaradnak, ezeket egy későbbi időpontban – remélhetően kedvezőbb időjárási körülmények között – tartják majd meg a szervezők a Csónakázó-tó partján, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ épületénél.
 
A március 15-i ünnepi műsorra minden érdeklődőt szeretettel várnak!
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.