Fehérvári Versünnep: huszonhét fiatal vesz részt a szombati elődöntőn

2023.03.17. 08:30
KÖZLEMÉNY - 2023. március 17. (péntek) 
 Huszonheten jelentkeztek a XIII. Fehérvári Versünnepre, melynek elődöntőjét március 18-án 9 órától tartják a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Az eseményre minden érdeklődőt invitálnak a szervezők.

A Fehérvár Médiacentrum társadalmi felelősségvállalási programjának fontos alappillére a Fehérvári Versünnep, melyet immár tizenharmadik alkalommal szervez meg a cég. Az idei esztendőben huszonhét fiatal jelentkezett a megmérettetésre, melynek ezúttal is a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház ad otthont. A programsorozat fővédnöke Spányi Antal megyés püspök, valamint Cser-Palkovics András polgármester.

Akik korábban részt vettek a tehetséggondozó programon, azok már megtapasztalhatták, hogy a felkészülés, a versengés, a közösség sok-sok értéket és élményt ad a fiataloknak. A Fehérvári Versünnep sok esetben vált kapoccsá, mely évek múlva is összeköti a résztvevőket. Felemelő élményekkel gazdagodhat a közönség is, hiszen évről évre nagyszerű produkciókkal készülnek a versenyzők, felvállalva az irodalom, a nyelv értékeinek közvetítését.           

A huszonhét induló közül többen a Ciszterci gimnáziumból érkeznek, vannak versmondók a Vasvári gimnáziumból, az I. István, a Jáky, a Bugát, valamint a Deák Ferenc technikumból. Indulnak fiatalok a Nemes Nagy Ágnes Kollégiumból is. Többen jelentkeztek a Lánczos Kornél Gimnáziumból, illetve első alkalommal lesznek résztvevők a Szent Imre Gimnázium tanulói közül.

A XIII. Fehérvári Versünnep zsűrijének elnöke ezúttal is Kubik Anna színművész. A zsűri tagjai: Závodszky Noémi, a Vörösmarty Színház színművésze, a Székesfehérvári Egyházmegye képviseletében Farkas Eszter pedagógus, Bobory Zoltán költő, író, előadóművész, a Vörösmarty Társaság elnöke és Vakler Lajos újságíró, a Fehérvár Médiacentrum szerkesztő-riportere. A Fehérvári Versünnep elődöntője ezúttal is nyilvános televíziófelvétel.

A megmérettetés március 18-án 9 órakor kezdődik, melyre minden érdeklődőt várnak a szervezők!


                                                              - Vége - 


További információ:
Látrányi Viktória
Mobil: +36 30 530 2371                                                                                                                                             
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2024 Április
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.